Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Rákos: U kuriózních gólů většinou bývám já, konečně jsem byl na správné straně

Z dříče v útočném pásmu pro dnešek střelec. Hokejový útočník Daniel Rákos z Komety pomohl dvěma přesnými zásahy zkrotit Bílé Tygry a zdvojnásobil tak svůj střelecký účet v probíhající sezoně. Čtyřiatřicetiletý útočník se dvakrát prosadil ve třetí třetině.

Útočník Komety Daniel Rákos slaví branku
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Poprvé Rákos skóroval ve 44. minutě, kdy využil nečekaný odraz puku od mantinelu po rozehrávce Jakuba Klepiše a překonal překvapeného brankáře Petra Kváču. "Domácí měli přesilovku a rozehrávali, kotouč se ale pro ně smolně a pro mě šťastně odrazil od mantinelu. I když mě to trochu překvapilo, naštěstí jsem dokázal bekhendem dostat puk do branky. Konečně jsem byl také na správné straně. Většinou jsem to totiž právě já, kdo je u takových kuriózních gólů, které sami dostáváme," smál se Rákos po utkání, které Kometa vyhrála 4:2.

Odchovanec Pardubic má momentálně spíše defenzivní úkoly a mezi vyhlášené střelce rozhodně nepatří. Dvakrát v jednom zápase se Rákos trefil poprvé od prosince 2016. "Mám v týmu jinou roli, ale těší mě, že jsem góly mohl pomoci týmu. Navíc po průběhu zápasu, kdy jsem hned první střídání byl vyloučen a inkasovali jsme. V poslední době se na góly strašně nadřeme, a když do zápasu takto špatně vstoupíme, o to je to pro nás těžší. Naštěstí se nám ale zápas i díky mým brankám povedlo otočit," pochvaloval si dvojnásobný extraligový šampion.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec - Kometa Brno

Brno se od začátku sezony prezentuje nevyrovnanými výkony. K výraznému zlepšení zatím nepomohlo ani posílení realizačního týmu o majitele klubu Libora Zábranského. "Nevím, čím to je, ale bavíme se o tom už od září. Jsme schopní zahrát dva tři výborné zápasy a pak najednou zase dva katastrofální. Doufám, že teď jsme opět na té křivce směrem nahoru a musíme se na ní udržet co nejdéle," přál si Rákos.

Spolupráce Zábranského s hlavním trenérem Jiřím Kalousem podle něj funguje bez problémů. "Mají to spolu rozdělené a je jen na nás, abychom je poslouchali a plnili jejich pokyny. Libor nás nijak nedusí, ale atmosféra určitě není úplně ideální. Všichni si vážnost situace uvědomujeme, a když jste v tabulce třináctí, tak po vás ani nikdo šlapat nemusí," řekl.

Kometa na ledě Liberce zabrala po dvou porážkách a posunula se před Tygry na 9. místo. "Tabulka před námi je natřískaná a pro nás je tak momentálně cenný každý bod. Po dvou posledních zápasech, které se nám vůbec nepovedly, jsme rádi, že jsme to v Liberci zvládli a ubojovali," oddechl si Rákos.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články