Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Puk půjde do vitríny, kterou nám s bráchou udělal táta, říká Přikryl po hattricku

Vítaná vzpruha před kempem dvacítky. Parádní rozlučku před sobotním reprezentačním srazem na závěrečnou přípravu před mistrovstvím světa v Edmontonu prožil v dresu Plzně devatenáctiletý útočník Filip Přikryl. Na vítězství Škody v duelu 24. kola extraligy nad Zlínem 7:5 se podílel premiérovým hattrickem v nejvyšší soutěži.

Filip Přikryl slaví branku se Sebastianem Malátem
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Hrálo se mi skvěle, protože se mi povedlo dát gól v první třetině. To se pak každému hraje lépe. Týmový výkon na to navázal," uvedl po utkání úspěšný zakončovatel, jenž v probíhající sezoně skóroval celkem pětkrát v šesti odehraných zápasech.

"Odehráli jsme výborný zápas až na to, že jsme tam měli výpadky. Něco jsme si k tomu už řekli. Úspěšným týmům se to nesmí stávat. Samozřejmě ale tři body bereme, protože Zlín je těžký soupeř," dodal Přikryl, jenž se dnes necítil nijak výjimečně.

"Mám nastavenou rutinu před zápasem a z ní jsem nic neměnil. Ani jsem se necítil nějak jinak. Jenom když jsem místo druhého gólu trefil tyčku, tak jsem si řekl, že ho prostě ještě dám. A nakonec z toho byly góly tři," uvedl plzeňský odchovanec, který nastupuje i za prvoligové Litoměřice a druholigové Klatovy.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Zlín

"Obecně na tom hokejisté musí být psychicky dobře. Další den mohou hrát za jiný tým, zvykl jsem si na to. Jako každý mladý hráč potřebuji hrát. Za každý zápas kdekoli jsem rád. Loni jsem se otrkal a od té doby jsem se v tom zlepšil," uvedl 185 centimetrů vysoký hráč, jemuž vycházela spolupráce s vrstevníkem Sebastianem Malátem, po jehož přihrávce dokončil hattrick.

"Malátis mi hned říkal, že to budu mít hodně drahý. Děkuji mu za nahrávku. Trochu jsem mu splatil předchozí tyčku, na kterou mi také nahrával. Byl jsem rád i za něj, že má asistenci," prohlásil Přikryl, který si schoval památeční kotouč.

"Ještě přesně nevím, kam si ho vystavím. Táta má pro mě a bráchu (Romana Přikryla z Motoru České Budějovice) vitrínu na trofeje, tak poputuje asi tam. Pro mě je samozřejmě každý gól cenný. Asi mohu zhodnotit, že nejhezčí byl ten druhý. Vyloženě oblíbené zakončení nemám. Dívám se, co dělá gólman, podle toho zakončuji," podotkl člen reprezentační dvacítky, která v sobotu zahájí ve Vyškově kemp před blížícím se mistrovstvím světa.

"Já se budu snažit udělat vše pro to, abych do konečné nominace patřil. Každý ze čtyřiceti kluků bude chtít jet. Je to na nás a uvidí se. Rozhodnou o tom trenéři. Já tam chci odevzdat vše, abych další zápas za Plzeň odehrál až v lednu," dodal Přikryl, který má celkem v extralize na kontě 15 zápasů a sedm bodů za pět branek a dvě asistence.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články