Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

První třetina bez střely a vlastní gól. Kometa podlehla Hradci Králové i počtvrté

Negativně se zapsali do kronik. Dle oficiálních statistik hokejisté Komety v první třetině utkání 46. kola extraligy doma proti Hradci Králové nevystřelili přímo na branku. Špatný výkon v ofenzivě a chyby v obraně Brňanům přinesly už čtvrtou porážku v sezoně proti Východočechům, tentokrát 0:3. Dvakrát se prosadil Smoleňák, zadovku Cingela si nešťastně srazil do branky bek Michálek.

Brněnský bek Zbyněk Michálek si dává po nešťastném odrazu vlastní gól proti Hradci
zdroj: ČTK autor: Václava Šálek

"Na Kometu je třeba podat vždy stoprocentní výkon, každý se na ni chce vytáhnout. Mě takhle vyhecované zápasy baví," řekl po utkání Smoleňák, který dal Kometě ve čtyřech vzájemných zápasech celkem šest gólů.

Kometa se musela obejít bez nemocného Muellera a od prvních minut bylo znát, jak moc jí nejlepší extraligový střelec chybí.

Brno se sice v úvodu pokusilo o nápor, ale vzešel z něj pouze jeden nevýrazný pokus Erata, který ani střelou nebyl. "Herně to nebylo tak špatné, měli jsme tam dost šancí," sdělil brněnský útočník Petr Holík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno - Hradec Králové

Hradec brzy začal využívat okénka ve hře domácích. První varování přišlo v šesté minutě, kdy Smoleňákova teč orazítkovala tyč. Vedoucí gól Východočechů padl v přesilové hře, kdy Cingel hledal před brankou volného spoluhráče, ale puk po nešťastné teči Michálka a zásahu Čiliaka skončil v síti.

O 62 vteřin později si první slabší chvilku v brněnském dresu vybral Čiliak, z téměř nulového úhlu jej prostřelil Smoleňák. A kdyby v závěru třetiny proměnil sólo Chalupa po chybě Štencela, mohlo být pro Brno, které v první třetině ani jednou nevystřelilo na branku, ještě hůř.

Do druhého dějství nastoupila Kometa jako vyměněná a to nejen proto, že do prvního útoku se místo Malleta posunul Erat. Brno zvýšilo důraz i rychlost, tlačilo se do branky a s tím přicházely i střelecké příležitosti.

Do slibných šancí se dostali Erat, Holík i Dočekal, ale jistý Maxwell se nenechal zaskočit. V pohodě hrající Hradec ustál brněnský nápor, vymanil se z tlaku a hájil dvoubrankové vedení. "Byl to týmový výkon všech," pochválil trenér Tomáš Martinec svůj tým.

Stejný ráz měla i třetí třetina. Hradec postavil na modré čáře těžko prostupný val, přes nějž se Kometa prosazovala jen velmi těžko. Tím pádem se také nedostávala do šancí. Střeleckého zmaru dosáhla Kometa v přesilovce, místo gólu naděje přišla trefa Smoleňáka, čímž bylo rozhodnuto. "Porazili jsme Kometu sice počtvrté v sezoně, ale do finiše to nic neznamená. Kometa je pořád hlavním favoritem na vítězství," řekl trenér hostí Martinec.

46. kolo hokejové extraligy:

HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Cingel (Rosandič, Cibulskis), 12. Smoleňák. 54. Smoleňák (F. Pavlík, Rákos). Rozhodčí: Bejček, Hejduk - D. Klouček, Špringl. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Oslabení: 0:1. Diváci: 7316.

Sestavy:

Brno: Čiliak - O. Němec, Barinka, Z. Michálek, Gulaši, Bartejs, Štencel, Malec - Mallet, P. Holík, Zaťovič - M. Erat, J. Hruška, Orsava - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - Köhler, Kusko, Plášek. Trenéři: L. Zábranský, Pokorný, Oslizlo a Horáček.

Hradec Králové: Maxwell - Zámorský, Linhart, Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, Graňák - Smoleňák, Koukal, M. Chalupa - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Vopelka, Rákos, Miškář - Poppel, Kukumberg, Dragoun. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Ohlasy trenérů:

Kamil Pokorný (Brno): "Začali jsme aktivně, ale bez střelby. Zápas ovlivnily dva nešťastné góly, i po nich jsme ale měli možnost s výsledkem něco udělat. Měli jsme výbornou desetiminutovku, ale bez gólu. Třetí třetina byla z naší strany křeč, nepomohli jsme si ani v přesilovkách. Hradec si výsledek pohlídal a musím mu pogratulovat k vítězství. Nám citelně chyběl Peter Mueller, náš nejlepší střelec."

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Kometa vstoupila do zápasu dobře a my jsme byli rádi, že jsme nedostali gól. Pak se to otočilo naší brankou v přesilovce a brzy po ní přišel šťastný druhý gól. Byli jsme na koni, měli jsme další šance na odskočení. Hodně nás podržel Maxwell, ve třetí třetině jsme ustáli oslabení a když jsme dali třetí branku, už jsem věděl, že máme vyhráno. Tým si zkušeně pohlídal výsledek, smekám před hráči. Někteří hráči jako Koukal a Dragoun museli odstoupit pro zranění, dohrávali jsme na pár lidí, ale soudržný výkon nám přinesl vítězství."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články