Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

První příprava, první gól. Jágr do toho od počátku šlape

Jaromír Jágr do toho jde naplno už od prvních krůčků na ledě. Nastoupil hned v prvním přípravném utkání Kladna na novou sezonu a připsal si dva body za gól a nahrávku. Nováček extraligy ale prohrál přetahovanou na ledě Litvínova 4:5 v prodloužení.

Jaromír Jágr v přípravném utkání proti Litvínovu
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Sedmačtyřicetiletý hrající majitel středočeského klubu se poprvé zapsal do statistik nedlouho po polovině základní hrací doby, kdy asistoval u branky Brendana O'Donnella, jíž hosté dokonali obrat z 0:1. Filip Helt ještě do druhé přestávky vyrovnal, na začátku třetího dějství ale Jágr bekhendovou dorážkou vrátil vedení na stranu Rytířů.

Pak se obratu dočkala i Verva a teprve sedmnáctiletý útočník Jan Myšák ji po vyrovnání Jana Šcotky posunul v 51. minutě do vedení. Přesně 100 sekund před vypršením základní doby ale vyrovnal Tomáš Redlich a poslal zápas do prodloužení. V něm se proti pravidlům provinil Jágr a Jakub Petružálek rozhodl o výhře Litvínova.

Zápasový zápřah nade vše

Jágr, před nímž je 30. sezona profesionální kariéry, se teprve před týdnem zapojil do tréninku kladenských hokejistů. Přes dlouhou dobu nečinnosti ale plánoval, že hned na startu programu celkem 11 přípravných zápasů Rytířů bude v sestavě.

"Pokud mi vydrží zdraví, tak chci ty zápasy odehrát všechny. Minule jsem to ale taky plánoval a nakonec jsem začal až v únoru. Máme spoustu utkání, což jsem chtěl, protože jedině těmi zápasy se do toho můžeme dostat," řekl Jágr na čtvrteční exhibici ve Znojmě.

Zatímco sám nastoupil na pravém křídle prvního kladenského útoku s centrem Davidem Stachem a O'Donnellem, v sestavě prozatím chyběl slovenský útočník Martin Réway. Ten dostal od Kladna příležitost restartovat povadající kariéru poté, co se nakonec nedohodl na testovacím období se Spartou.

HC Verva Litvínov - Rytíři Kladno 5:4 v prodl. (1:1, 1:1, 2:2 - 1:0)

Branky: 7. L. Doudera, 36. Helt, 45. Ščotka, 51. Myšák, 63. J. Petružálek - 8. Machač, 32. O'Donell, 42. Jágr, 59. Redlich.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články