Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

První porážku Karlovým Varům připravila Olomouc. Energie opouští první příčku

Olomouc se postarala o změnu na čele tabulky. Ve 4. kole hokejové extraligy totiž přehráli doma Karlovy Vary 3:2. Ve 44. minutě rozhodl Petr Strapáč a odpověděl na dotáhnutí dvougólového manka hostů. Karlovy Vary prohrály poprvé v sezoně.

"Byl to hodně těžký zápas, naštěstí s radostným koncem pro nás. Vedli jsme, ale do druhé třetiny jsme vstoupili hrozně. Dva góly za minutu nás poznamenali a dostávali jsme se z toho dobrých deset patnáct minut. Ale zase klobouk dolů, že jsme se s tím vyrovnali a zvrátili to zpět na naší stranu," řekl útočník domácích Petr Kolouch.

Domácí do zápasu s prozatím stoprocentními Karlovými Vary vstoupili velmi dobře. Do vedení se dostali hned v první přesilové hře, když pěknou Oleszovu křížnou přihrávku využil Kolouch.

"Viděl jsem, že Olesz získal puk v rohu a všichni jejich hráči byli na pravé straně. Sjel jsem si proto do volného prostoru, parádně mě našel a já jsem se snažil to co nejdříve trefit z první," uvedl Kolouch.

Krátce na to mohl přidat druhou branku Nahodil, ale z bezprostřední blízkosti minul branku. Hostující gólman Novotný pak zvládl velký závar před svojí brankou v polovině první třetiny i několik nebezpečných střel v druhé přesilové hře domácích. Skóre se tak podruhé změnilo až 22 sekund před koncem první třetiny, kdy se po otočce kolem Novotného branky prosadil Nahodil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Olomouc - Karlovy Vary

Vstup do druhé části se naopak povedl mnohem lépe Karlovým Varům. Během úvodních dvou minut druhé třetiny se totiž prosadili Stříteský se Šenkeříkem a srovnali na 2:2. Vrátit vedení na stranu Olomouce mohl vzápětí Kolouch, ale proti jeho střele z ideální pozice dobře zasáhl Novotný. Puk do sítě se nepodařilo dostat olomouckým Nahodilovi s Tomečkem ani karlovarským Grígerovi s Rachůnkem. Zejména proti Rachůnkově pokusu z bezprostřední blízkosti se skvělým zákrokem lapačkou blýskl olomoucký brankář Konrád.

"Hráli jsme dobře, možná až výborně, první třetinu, kdy jsme soupeře k ničemu nepustili a ovládli jsme ledovou plochu. Bohužel jsme o celou první třetinu přišli vlastní nedisciplinovaností a bohorovným přístupem během úvodních dvou minut druhé třetiny. Až v druhé polovině druhé třetiny jsme se dostali zpět do zápasu a jsem rád, že jsme do toho šli naplno i celou třetí část. Troufám si říct, že jsme byli o něco lepší a zvítězili zaslouženě. Začátek soutěže je vždy důležitý a my jsme rádi, že nám relativně vyšel. Výsledky a výkony nejsou úplně špatné, ale stále máme na čem pracovat. Teď to půjde v rychlém tempu, musíme se na to dobře připravit," hodnotil klání olomoucký kouč Zdeněk Moták.

Přestože byli v úvodu třetí třetiny aktivnější hosté, třetí branky se jako dočkala olomoucká Mora. Rychlý protiútok Strapáče s Kolouchem zakončil prvně jmenovaný přesně nad beton Novotného. Olomouc v dalším průběhu třetiny byla nebezpečná zejména při dvouminutové hře čtyř proti čtyřem. Hráči Karlových Varů se sice tlačili za vyrovnáním, všechny jejich střely však končily jen u připraveného Konráda. Olomouc měla několik dobrých příležitostí definitivně rozhodnout zápas v přesilové hře tři minuty před koncem hry, čtvrtou branku se jí ale už přidat nepodařilo.

"Čekali jsme tu velmi dobře fyzicky disponovaného soupeře, který dobře brání a je proti němu vždy těžké hrát. Do utkání jsme nevstoupili dobře, měli jsme špatný pohyb. V první třetině naše hra postrádala téměř vše z předchozích tří zápasů. Nedokázali jsme se vyrovnat s fyzickou hrou soupeře, který byl jednoznačně lepší. Po první třetině jsme si to museli vyříkat. Jsem rád za to, jak se k tomu kluci postavili. Zbylých 40 minut už to mělo parametry, které bychom od našeho mužstva chtěli. Škoda, že soupeř potrestal jedinou chybu, kterou jsme ve třetí třetině vyrobili. Poté už jsme žádnou šanci nestačili proměnit. Chtěli jsme odtud odvést aspoň bod, což se nám bohužel nepodařilo," mínil karlovarský trenér Tomáš Mariška.

4. kolo hokejové extraligy:

HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 3:2 (2:0, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Kolouch (Olesz, Škůrek), 20. Nahodil (Burian, Olesz), 44. Strapáč (Kolouch, Klimek) - 21. Stříteský (T. Rachůnek, Gríger), 22. Šenkeřík (Koblasa, Skuhravý). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Rampír, Klouček. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 3565.

Sestavy:

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Dujsík, Švrček, Valenta - Irgl, J. Knotek, Ostřížek - Klimek, Kolouch, Strapáč - Olesz, Nahodil, Burian - Hecl, Handl, Tomeček. Trenéři: Tomajko a Moták.

Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, Rohan, Kubka - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Raška, T. Mikúš - Kohout, T. Knotek, Hlava - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenéři: Pešout a Mariška.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články