Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

První místo v utkání plném zvratů uhájil Třinec

Litvínov – Prohrávali 0:2, skóre otočili, nakonec však vítězství neuhájili. Litvínovští hokejisté se nakonec nevyhoupli na první příčku, když v atraktivním dramatickém utkání nezvládli třetí třetinu, v níž obdrželi tři branky, a podlehli tak Třinci 3:5.

Utkání Litvínov - Třinec
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Domácí do zápasu vlétli s velkým nasazením, už na konci úvodní minuty zastavila Martynkovu střelu pravá tyč Hrubcovy branky. Třinecký gólman už vlastní zásluhou zlikvidoval i šanci Jánského, který se sám před brankou se střelou unáhlil.

Hosty paradoxně zvedla litvínovská přesilovka při Růžičkově vyloučení. Žlutočerné prakticky nepustili do vlastního obranného pásma a rázem převzali iniciativu. Pět minut před první sirénou se sám na Francouze řítil Rufer, ale domácí navrátilec do branky jeho pokus o blafák vystihl. Reprezentačního gólmana nepřekvapil ani Ciencialův bekhend.

Třinci stačily k získání dvoubrankového náskoku necelé dvě minuty na začátku prostřední části hry, kdy o sobě dal dvakrát vědět kanonýr Hrňa. K první trefě mu ovšem výrazně pomohl gólman Francouz, který ve snaze rychle rozehrát puk trefil pouze nohy dojíždějícího útočníka, od kterého se puk odrazil do branky. O 1:51 minuty později už novopečený reprezentant osvědčil opravdové střelecké umění, když litvínovského gólmana propálil švihem z pravého kruhu.

Severočechům se však ještě v prostřední části hry podařil dokonalý obrat. Nejprve v rozmezí necelých dvou minut na přelomu zápasu zásluhou přesilovkové trefy Ručinského a přesné Trávníčkovy střely do pravého horního rohu naopak při vlastním oslabení vyrovnali. V závěru třetiny potom Petružálek při hře pět na tři strhl vedení na stranu Litvínova.

Obrat přinesla i závěrečná dvacetiminutovka, tentokrát ve prospěch Ocelářů. Nejdříve teprve devatenáctiletý Cienciala svým prvním extraligovým gólem v kariéře vyrovnal a poté se při své obnovené premiéře v třineckém dresu trefil od modré čáry v početní výhodě Hrabal. Konečnou podobu dal výsledku při domácí power play Růžička. Třinec porazil Litvínov poprvé v sezoně a díky plnému bodovému zisku se od Severočechů v čele tabulky odpoutal již na rozdíl šesti bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Litvínov - Třinec

HC Verva Litvínov - HC Oceláři Třinec 3:5 (0:0, 3:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 32. Ručinský (Kubát, Petružálek), 34. Trávníček (Kubát), 39. Petružálek (Ručinský, Trávníček) - 21. Hrňa, 23. Hrňa (Kreps, M. Doudera), 51. Cienciala, 53. Hrabal (Kreps, Roth), 60. Marek Růžička. Rozhodčí: Fraňo, Hejduk - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5714.

Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Pavlík, Šlégr, Pavelka, Kousalík, M. Baránek - Petružálek, Hübl, Ručinský - Martynek, R. Hanzl, Gerhát - Jánský, Piroš, Trávníček - Majdan, Šrámek, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, M. Doudera, Hrabal, Matyáš, L. Doudera - Hrňa, Kreps, Orsava - Matuš, Polanský, Adamský - Klepiš, M. Růžička, Rákos - Cienciala, Kindl, Rufer. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Radim Rulík (Litvínov): "Zápas přinesl několik zvratů. Vedení 3:2 jsme měli ve třetí třetině potvrdit, což se nám nepodařilo. Místo toho jsme udělali nějaké chyby, takže soupeř zvítězil."
Jiří Kalous (Třinec): "Viděli jsme výborné utkání. Hrálo se nahoru dolů se šancemi na obou stranách. Vývoj se převrátil na naši stranu v přesilové hře ve třetí třetině, takže si z Litvínova odvážíme velice cenné tři body." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články