Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

První kolo extraligy se rozjíždí naplno. A hned soubojem dvou mistrů

Praha - První kolo nového ročníku Tipsport extraligy se dnes rozjede naplno. A hned šlágrem - největší pozornost totiž poutá duel posledních dvou mistrů v Třinci, kde domácí Oceláři přivítají obhájce titulu z Pardubic. Oba celky by se podle předsezonních odhadů měly znovu pohybovat v čele tabulky. Jedním z největších favoritů je i pražská Sparta, která zase přivítá mistra z roku 2009 - Karlovy Vary.

Třinec touží napravit nezdar z minulé sezony a přes nelehký los chce do soutěže vstoupit úspěšně. "Ale těžšího soupeře jsme na rozjezd dostat nemohli," usmál se trenér Josef Turek. "Pardubice prošly značnou obměnou kádru, odešly jim opory jako Koukal s Kolářem, ale dokázaly kádr vhodně doplnit. Myslím si, že soupeř má ve všech směrech vyvážený tým a nemají výraznějších slabin," dodal Turek, který si jako hlavní kouč odbude extraligovou premiéru.

Východočeši však mají podobné plány. "Vstup do soutěže je důležitý s ohledem na to, abychom si uhráli nějakou pozici a získali určitý klid. Nemá cenu spekulovat o tom, jestli začínáme doma, venku, s Třincem, nebo někým jiným," uvedl kouč Pavel Hynek, jemuž bude chybět Radil a pravděpodobně ještě Bartek, i když je blízko návratu.

Trenér Pardubic Hynek:

Sparta přivítá Karlovy Vary, Žemlička na lavičce domácích bude mít premiéru

"Už jsme všichni správně nervózní a těšíme se, až všechno začne. V přípravě jsme odehráli kvalitní utkání i zápasy, které se nám příliš nepovedly. Vše jsme si důkladně analyzovali a poslední zápas v přípravě naznačil, že bychom mohli být správně nachystaní," věří kouč Richard Žemlička, který prožije v roli hlavního trenéra extraligovou premiéru.

"Karlovy Vary jsou soupeř, který hraje fyzický hokej. Určitě u nás budou dobře bránit a spoléhat se na rychlé brejky, na což se musíme dobře nachystat," doplnil zkušený forvard Petr Tenkrát na adresu soupeře, v jehož sestavě nebude kouč Vladimír Kýhos moci využít služeb zraněného Doležala.

Budějovice hostí Vítkovice, Draisaitl se chce zaměřit na přesilovky

České Budějovice soupeře z Vítkovic před startem ligy pečlivě studovaly. "Snažili jsme u videa hledat tendence v jejich hře a hráče na ně upozornit. Víme, že hodně produktivní jsou Ujčík s Burgerem, ale byla by chyba soustředit se jen na dva hráče. Nechceme hráče zahltit informacemi, byl to takový klasický předzápasový rozbor," uvedl trenér Peter Draisaitl.

Trenér Budějovic Draisaitl:

Vítkovicím se v minulém ročníku na jihu nedařilo, ale v závěru přípravného období věnovaly svému soupeři velkou pozornost. "Budějovice jsme v závěru přípravy sledovali, máme nějaké materiály. Změnil se tam trenér, myslím, že i dost výrazně se tam změnilo mužstvo, jiné bude i herní pojetí. Co jsem viděl, mužstvo se snažilo hrát velice aktivně, hodně napadat, dostávat soupeře pod tlak. Na to se snažíme připravit," řekl vítkovický trenér Mojmír Trličík. Chybět bude obránce Punčochář.

Zlín se těší na extraligu, Slavia bude chtít navázat na dobrou přípravu

Podobně jako všude jinde jsou natěšení na ostrý start i ve Zlíně. "Po minulé nevydařené sezoně Slavia velmi dobře posílila a podstoupila i dobrou přípravu, které obětovala start v European Trophy," podotkl zlínský trenér Rostislav Vlach, který se svými svěřenci při posledním tréninku piloval především přesilové hry.

"Loni nám vyšla dokonale první čtvrtina. Nahráli jsme si dostatek bodů, pohybovali se v horní polovině tabulky a z tohoto vkladu jsme žili celou základní část soutěže. Na druhé straně je jedno, zda začínáme doma, nebo venku. Ale očekáváme velkou návštěvu a diváci by měli hráče vyburcovat k maximálnímu výkonu," doplnil Vlach.

Slavia na poslední chvíli couvla z účasti v European Trophy a z osmi přípravných soubojů prohrála jen ten první s Jekatěrinburgem (0:3). "Pořád to byla jen příprava, takže bych ty výsledky moc nepřeceňoval. S nějakými zápasy jsme byli spokojeni víc, s některými míň. Věnovali jsme se věcem, na které bylo potřeba se zaměřit. Jak jsme to zvládli, ukáže až samotná sezona," uvedl na klubovém webu Vladimír Růžička.

Plzeň i Litvínov sobě budou čelit bez hlavních hvězd

Plzeň se velmi pravděpodobně bude muset na úvod obejít bez svého lídra a kapitána Martina Straky. "Nechci rozhodně nic uspěchat. Sezona je dlouhá a nechci si udělat něco jiného nebo si to obnovit," hodnotí opatrně vyhlídky na návrat Straka. O to více důležitosti přikládají Indiáni. "Není slabých, liga bude vyrovnanější než loni," předpověděl nový kouč Milan Razým, jenž z pozice asistenta převzal žezlo po Marianu Jelínkovi.

Také Litvínov půjde do boje bez své hlavní hvězdy Martina Ručinského, jenž by měl být mimo hru ještě šest týdnů a do první čtvrtiny základní části možná nezasáhne. Hrát nebude navíc ani nový kapitán mužstva Trávníček, jenž si na návrat počká přibližně dva týdny. "V pátek nás asi čeká plný barák a taky dobré plzeňské přesilovky. Měli bychom se proto snažit hrát co nejvíce v pěti," uvedl Vladimír Jeřábek.

Kladno, které je plné očekávání, jak se bude vyvíjet situace v zámoří a zda v kabině přivítá legendu Jaromíra Jágra, hostí v prvním kole Liberec. "Nový zápas, nová sezona. Bude to něco nového pro mě i některé hráče, které tu máme a extraligu ještě dosud nehráli," připomněl liberecký kouč Marian Jelínek svůj přesun z Plzně. "Na Kladně se navíc Liberci historicky příliš nedaří," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články