Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

První duel bez diváků. Energie po karanténě vyzve Spartu, ta žehrá na častá vyloučení

Po více než dvoutýdenní odmlce zaviněné nákazou koronavirem a následnou karanténou se v hokejové extralize představí hráči Karlových Varů. V dohrávce 3. kola přivítají Západočeši, kteří dosud odehráli v nové sezoně jen dvě utkání, pražskou Spartu. Hosté naopak patří mezi čtyři celky s pěti odehranými duely. Přímý přenos utkání sledujte od 17:00 na programu ČT sport či webu ctsport.cz.

Slavící hokejisté Sparty
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Zápas v KV Areně bude první od zavedení nouzového stavu v Česku, který má prozatím platit od pondělí po dobu dvou týdnů. Návrat domácích, kteří si prošli karanténou a teprve nedávno se vrátili do plného tréninku, se proto uskuteční před zcela prázdnými tribunami.

"My jsme šťastní, že už máme nejhorší za sebou a můžeme se vrátit k normálnímu fungování. Absence tréninku je znát, ale věřím, že do utkání půjdeme dobře nachystáni. Hráči mají neskutečnou chuť hrát, proto věřím, že na ledě nechají maximum. Spartě máme co vracet a všichni jsme připraveni ukončit černou šňůru, kterou s ní máme," poukázal asistent Tomáš Mariška na sérii osmi porážek s Pražany.

Sparta během ní ztratila jediný bod a na karlovarském ledě prohrála naposledy koncem února 2017, ale v tomto ročníku zatím neuhrála ve třech zápasech v arénách soupeřů ani bod. A úplně podle představ trenérů nebyl přes plný bodový zisk a výsledek 3:0 ani výkon v pátečním utkání doma proti Liberci.

"Hráli jsme furt jen ve čtyřech, vypadneme z rytmu jako v minulých utkáních. Nesmíme to dělat. Zaplaťpánbůh jsme oslabení uhráli výborně a samozřejmě i bezchybný výkon gólmana nám pomohl k tomu, že jsme vyhráli," uvedl trenér Josef Jandač.

K poslednímu úspěchu sparťanů po dvou předchozích porážkách bez bodu pomohl gólem útočník Filip Chlapík, jenž dosud působil v Ottawě v NHL a na její farmě v Belleville v AHL. Se Spartou se dohodl na měsíční výpomoci.

"Asi všichni jsme si oddechli. Potřebovali jsme vyhrát, je to úleva. Teď se nám moc nedařilo a výsledky nebyly, jaké jsme chtěli. Řekli jsme si, že do toho dáme maximum. Myslím, že odvádíme teď dobré výkony. Když zlepšíme přesilovky a nebudeme tolik vylučováni, tak jsme na dobré cestě," věřil Chlapík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články