Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Prohru beru na sebe, hlesl po porážce s Třincem Francouz

Litvínov - Po dvouzápasové odmlce se opět do sestavy Litvínova vrátil reprezentační brankář Pavel Francouz, na utkání proti Třinci však rád vzpomínat nebude. Sice si připsal 34 úspěšných zákroků, ale svojí chybou se podílel na první brance soupeře a nejistý zákrok předvedl i při vítězné trefě Josefa Hrabala.

Nejvíce Francouze mrzela chyba na začátku druhé třetiny, kdy smolným vyhozením nabídl gól Eriku Hrňovi. "Chtěl jsem puk rozehrát a potom už bylo pozdě tohle rozhodnutí změnit," řekl Francouz. "Dnešní utkání rozhodly naše chyby. Já jsem tam od toho, abych chyby napravoval, a ne je vyráběl. Mrzí mě to, ale už to zpátky nevezmu. Musím to klukům v dalších utkáních vrátit," podotkl Francouz.

Přestože Litvínov prohrával ve 23. minutě 0:2, dokázal duel otočit na 3:2. Ve třetí třetině se ale opět třikrát prosadili hosté. Nejprve vyrobil obrovskou hrubku Jakub Petružálek, který špatnou rozehrávkou nabídl branku Davidu Ciencialovi. Poté skončil vystřelený puk Hrabala až za zády překvapeného Francouze.

"Poté, co se nám podařilo otočit vývoj zápasu, tak jsme vyrobili další chybu a Třinec srovnal na 3:3. Pak přišla další chyba a bylo to 3:4, pak se to už zlomilo. Nevím, jak to tam padlo. Cítil jsem puk v lapačce a najednou jsem viděl, že je zle. Že všichni koukají za mě a viděl jsem, jak puk přechází brankovou čáru," popsal litvínovský brankář smolnou čtvrtou branku.

Poté už Verva zápas otočit nedokázala a Třinec si upevnil první místo v tabulce. "Bylo vidět, že oba týmy jsou nahoře. Hrál se útočný hokej nahoru dolů. Určitě je škoda, že nemáme žádný bod. Beru to na sebe, kdybych podal lepší výkon, měli bychom tři body," dodal účastník posledních dvou mistrovství světa.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Litvínov - Třinec
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články