Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Prohrávat tady o dva góly není sranda, hodně cenná výhra, řekl Roth po návratu do Třince

Obránce hokejistů Brna Vladimír Roth si zahrál poprvé od loňského prosince v extralize. Jeho návrat vyšel na zápas v Třinci, se kterým získal před dvěma lety titul a právě on dal tehdy vítězný gól v posledním finále. V utkání proti bývalému klubu si připsal asistenci, kterou pomohl Kometě k obratu z 0:2 k vítězství 3:2 v prodloužení.

Hokejisté Komety Mueller, Zaťovič či Roth slaví gól
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Je to spíš shoda náhod. Na rozjezd jsou jiní a lepší soupeři, ale na druhou stranu - je možná lepší do toho skočit takhle," řekl Roth, který se zranil před prvním utkáním sezony na rozbruslení v Karlových Varech.

Extraligovou premiéru za Brno si tak odbyl až na ledě obhájce titulu. "Byl to klasický první zápas, to vám asi řeknou všichni, člověk se ještě necítí. Moc jsem toho zatím nenatrénoval. Teď máme čtyři pět dní do zápasu, tak něco potrénuju a doženu. Doufám, že to bude pak lepší," dodal Roth.

Zápas proti Třinci označil za specifický. "Kamarádů tady mám hodně a myslím, že ještě pár let mít budu. Je to specifické, ale to je jen spíš před zápasem. Jak se hraje, tak na to člověk ani tak nemyslí," vysvětlil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Kometa Brno

To, že zná protihráče velmi dobře, byla podle něj výhoda jen tak napůl. "Přece jen jsou ty situace jiné... Čekáte, že kluk, jehož znáte, udělá tohle, ale on udělá něco jiného," řekl Roth, který se během utkání dostal dvakrát do konfliktu s třineckým útočníkem Milošem Romanem. "Vyloženě to jen tak vyšlo, že jsme se požďuchali. Nic osobního v tom nebylo," ujistil.

Roth nastoupil v první obranné dvojici a s Brnem prohrával ve 26. minutě 0:2. "Prohrávat zrovna tady, vím už z vlastní zkušenosti, když jsem byl na druhé straně, že to není sranda. O to cennější jsou pro nás ty dva body," řekl Roth k zápasu, ve kterém mělo Brno i štěstí. Třinec trefil čtyřikrát tyč. "Někdy vám tyčky pomůžou, někdy ne. Důležité jsou góly a my byli šťastnější. Je to super výsledek," pochvaloval si Roth.

Pražský rodák figuroval i na modré čáře v elitní přesilovkové formaci Brna a přihrál v početní převaze na vyrovnávací gól Martina Zaťoviče. "O téhle přesilovce se ví, že dobře šlape. Tam jde jen o to, abych tam já - nebo kdokoliv jiný - zapadl. A byli jsme na stejné vlně. Lajna šlape, není tam třeba nic měnit, člověk se musí jen přizpůsobit," konstatoval Roth.

Zkušený obránce odešel z Třince po předčasně ukončené sezoně 2019/20 a v prosinci odehrál několik zápasů za České Budějovice. Poté se ještě letos začátkem ledna připojil k Ocelářům, ale nakonec nenaskočil do žádného zápasu a přijal nabídku Lausanne. V létě se upsal Brnu. "Člověk to musí brát jako realitu, tak to dopadlo. Jsem rád, že jsem v Brně, je to taky velkoklub," prohlásil Roth.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články