Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Prohráli jsme si to sami, připustil sparťanský útočník Tenkrát

Praha - Podruhé za sebou ztratili hokejisté pražské Sparty ve čtvrtfinále play-off v utkání proti Třinci vedení 2:0, podruhé jim k němu pomohl střelecky Petr Tenkrát, ale to hlavní již podruhé nevyšlo. Zatímco na třineckém ledě sparťané nakonec vydřeli výhru v nájezdech, při prvním vystoupení před svými diváky prohráli. Čtvrtý zápas čvrtfinále Litvínov - Plzeň vysílá ČT sport a náš web od 17:15.

"Prohráli jsme si to sami. Samozřejmě to mrzí a my se z toho musíme poučit. Jsou to pořád stejné chyby. Jakmile se vrátíme do zápasu, dostaneme další gól. A donekonečna to obracet nelze," řekl novinářům Tenkrát, který stejně jako v sobotu zvýšil na 2:0, v úterý již svou druhou trefou v utkání.

Právě dění po této brance bylo podle něj klíčové pro konečný výsledek. "Hodně jsme pak povolili a oni dotáhli na 2:2. Hodně jsme jim to usnadnili. Ale stalo se, teď už to nikdo nevrátí," litoval Tenkrát.

Věří, že Sparta byla dobře připravena, a netuší, co bylo příčinou výpadku. "Do té doby jsme hráli, co jsme potřebovali. Dali dva góly, ale pak je necháme takhle snadno dotáhnout," divil se Tenkrát.

Zklamaní hokejisté Sparty
zdroj: ČTK autor: Stanislav Zbyněk

Kuriózní vlastní branka Vladimíra Sičáka na 2:3 podle něho takový vliv na mužstvo neměla. "I to se v hokeji bohužel stává, to je prostě smůla. My jsme vzápětí vyrovnali, ale pak jsme si nechali dát další gól. Prohráli jsme o gól, ale to je vcelku jedno, i kdybychom prohráli o sedm, ten bod mají oni," konstatoval Tenkrát.

Sparta stojí před hrozbou opětovného vyřazení ve čtvrtfinále, loni skončila jakožto vítěz základní části na štítu Komety Brno. Středeční výhra je pro naplnění postupových ambicí takřka povinností.

"Tento tým je trošičku jiný, než byl ten z minulého roku. Je i jiný soupeř a tato série je daleko více ofenzivní, více otevřená a padá více gólů," dodal Tenkrát.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články