Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Přítelkyně mě na zápas dobře připravila, smál se Žejdl po prvním hattricku mezi dospělými

První hattrick Lukáše Žejdla v seniorské kategorii rozhodl o vítězství hokejistů Mladé Boleslavi v úvodním duelu předkola play-off proti Zlínu. Sedmadvacetiletý útočník se prosadil ve všech třetinách a pokaždé jiným způsobem. Nejprve důrazem na brankovišti, pak nahozením puku zpoza hostující svatyně o hokejku gólmana Lukáše Kašíka a ve třetím případě zakončil samostatný nájezd po rychlém protiútoku.

Lukáš Žejdl z Mladé Boleslavi střílí třetí gól do sítě Zlína
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Je to můj první hattrick mezi chlapy, takže je to hezký pocit. Musím ale poděkovat spoluhráčům. Pěkně mi to připravili," řekl Žejdl po vítězství 3:1 a ocenil asistence Dominika Pacovského a Radima Zohorny. 

Šťastný střelec připustil, že se už před utkáním cítil dobře. "Vyspal jsem se dobře, přijela mi přítelkyně po měsíci z dovolené, tak to bylo večer o něco lepší. Dá se říct, že mě připravila na zápas dobře," pousmál se mladoboleslavský forvard, který hned na úvod play-off navázal na vydařenou základní část.

Vstřelil v ní 15 branek a přidal 16 asistencí, což je nejlepší bilance v dosavadní kariéře.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 1. utkání předkola play-off Mladá Boleslav - Zlín

Ke včerejšímu úspěchu mu pomohla i obnovená spolupráce s Pacovským, jenž v sestavě nahradil nemocného kapitána Michala Vondrku. "My jsme spolu hráli přesilovky v přípravě před sezonou a těšil jsem se na to. Dávali jsme góly. Před zápasem jsem mu říkal, že tohle uděláme, a ono to vyšlo," vyprávěl spokojeně.

Ve 31. minutě překvapil Kašíka nahozením zpoza branky a zlínský gólman si puk srazil sám za záda. Úmysl to prý ale nebyl. "Ještě než jsem dostal puk, tak jsem se koukl na Kubu Klepiše, protože tam (před branku) kolikrát sjíždí. Chtěl jsem mu to dát, ale v ten moment se obrátil (Kašík) a trefil jsem mu hokejku," popsal Žejdl. U třetího zásahu pak ocenil celou kombinaci spoluhráčů. "Zařval jsem si, dostal puk a pak už to bylo lehké," konstatoval.

Celkově byl souboj sedmého a osmého týmu základní části přesně takový, jaký očekával. "Čekali jsme, že to bude urputný boj o každý kus ledu. Pomohly nám přesilovky, i když později se nám v nich nedařilo," zakončil Žejdl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články