Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Příprava byla výborná, cítím se dobře, hodnotí start nové sezony Jarůšek

Roli nejlepšího střelce Litvínova potvrzuje Richard Jarůšek. V nové extraligové sezoně už stihl dát tři branky ve dvou zápasech. Verva i díky tomu tak získala pět z šesti možných bodů. 

Litvínovský forvard Richard Jarůšek
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Cítím se dobře, letní příprava byla výborná, pak v přípravě na ledě přišlo lehké zranění, ale jsem rád, že jsem to vyléčil. Start se povedl, potěšilo mě to, právě od gólů tady jsem. Je to určitě lepší, než kdybych měl na kontě nulu, ale hlavně mě těší, že se nám daří týmově. To mě těší víc, že jsme vyhráli ve Zlíně a dnes na nájezdy," uvedl Jarůšek.

Poprvé se prosadil v samém závěru úvodní třetiny, ve třetí části pak poslal Litvínov do vedení 2:1. "Dneska jsem šel hodně do brány, při prvním gólu tam zůstal puk na čáře a měl jsem to lehké. Ve Zlíně jsem dal gól z početní výhody. Konečně jsem se dostal na přesilovku a jsem rád, že z toho můžu těžit nějakými body a pomoci tou prací před brankou," připomněl Jarůšek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov – Liberec

"Nakonec máme důležité dva body, na nájezdy jsme to nakonec urvali, ale na druhou stranu jsme mohli mít ty body i tři. Na konci nemůžeme dát týmu, jako je Liberec, k dispozici početní výhodu, natož pak pět na tři, protože Liberec má přesilovky výborné. Právě to nás stálo ten bod navíc, který jsme mohli mít, je to škoda," litoval třicetiletý brněnský rodák Jarůšek.

Jeho tým dnes zdobila aktivní hra a dobré bruslení, což hráčům vydrželo po celý zápas. "Je to ten směr, který po nás trenér chce. Musíme se hlavně vyvarovat těch oslabení. Když dáte tak dobrému týmu přesilovku, vždy to hrozí gólem, což jsme dnes dobře viděli. Věřím, že právě z toho aktivního napadání budeme těžit," přál si Jarůšek.

"Fyzičku máme dobrou. Je tady výborný kondiční trenér. Snad nás to neopustí a budeme takhle makat i dál. Těch pět bodů ze dvou zápasů je výborný začátek, teď ale jedeme do Třince, kde nás čeká další hodně těžký zápas a budeme rádi, když tam něco uhrajeme," doplnil Jarůšek.

Po dlouhé době a období koronavirové krize, kdy byl divákům zapovězen vstup do ochozů, si mohli litvínovští hokejisté vychutnat, jaké to je hrát před svými fanoušky.

"Diváci byli super, paráda, hnali nás dopředu, můžeme jim poděkovat, vždycky jsou tady super a dnes to nebylo jiné. Je to pak úplně jiná oslava, asi jako sto a jedna, takový rozdíl to je. Jsme rádi za to, že tu byli diváci s námi. Vytvořili parádní atmosféru a přišli v hodně velkém počtu, za což jim patří velký dík," řekl Jarůšek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články