Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Přibyl po dohodě s Calgary: Příjemný pocit, ale je to jen začátek

Calgary - Hokejový útočník Daniel Přibyl se podpisem dvouletého nováčkovského kontraktu s Calgary přiblížil naplnění svého snu, že jednou bude hrát NHL. Ví však, že na scénu slavné ligy ho čeká ještě dlouhá cesta, kterou navíc prodlužuje rehabilitace po operaci předního zkříženého vazu v pravém koleně.

Po skvělé sezoně ve Spartě byl o Přibyla velký zájem a třiadvacetiletý hráč se upsal Calgary. "Je to příjemný pocit. Zejména poslední roky jsem si říkal, že by bylo parádní udělat nějaký podobný posun v kariéře, což se podařilo. Na druhou stranu - zatím to úplně extrémně neprožívám," řekl Přibyl.

Snaží se držet při zemi. "Samozřejmě si vážím toho, že o mě stojí takový klub jako Calgary Flames a že jsem se dostal do prostředí NHL. Ale je to jen začátek. Hlavní sen a cíl je si v NHL zahrát, potažmo hrát stabilně. A k tomu mám před sebou ještě hodně dlouhou cestu," uvedl Přibyl.

Velkou komplikací je zranění kolena ze semifinále play-off proti Plzni. Po operaci čeká Přibyla ještě několik měsíců bez bruslí. "V první chvíli mě nejvíc mrzelo, že jsem se zranil a nemůžu pomoct Spartě do finále, protože s Plzní to byla těžké série," konstatoval.

Přitom jen pár dní před zraněním se rozhodl pro Calgary. "Bylo to tehdy ještě čerstvé a najednou přišla tahle rána. Myslel jsem v tu chvíli samozřejmě i na Calgary. Už jen proto, že pár minut po tom, co se mi to stalo, mi přišla zpráva od generálního manažera Flames, že mi chtějí pomoct," řekl Přibyl.

Hlavou se mu přesto honily různé myšlenky. "Dokud nemáte podepsáno, není nic jisté. A pocitu, že zranění mi překazí odchod do NHL, se nešlo ubránit. Ale snažil jsem se být v klidu a myslet pozitivně," uvedl útočník, který absolvoval rozhovory také s generálními manažery Nashvillu, San Jose a Pittsburghu.

"Pro Flames jsem se rozhodl, protože jsme se reálněji bavili o tom, jaké mají plány s budováním mužstva na příští roky. A celkově mi všechno směrem z Calgary působilo takové rodinnější. Ve finále jsem dal vyloženě na svůj pocit a věřím, že to bylo správné rozhodnutí," řekl Přibyl.

V průběhu sezony vnímal zájem z Ruska, ale Kontinentální liga ho neláká. "Pak se také řešilo něco ve Skandinávii a musím se přiznat, že o tom jsem přemýšlel daleko víc," přiznal Přibyl. "Poslední dva měsíce jsme ale s agentem začali komunikovat s kluby z NHL. Relativně se mi dařilo a tušil jsem, že by mohlo něco přijít," uvedl Přibyl.

V roce 2011 ho jako 168. hráče v pořadí draftoval Montreal. "Dvakrát jsem byl na jejich kempu, ale ani jednou to nevyšlo. Musím říct, že tehdy jsem ani neznal důvody a nějaké podrobnosti. Tím, že si mě po kempu nenechali, na mě Montreal podle pravidel NHL ztratil práva," řekl Přibyl.

Hlavním úkolem je pro něho nyní dostat se do formy po operaci, kterou podstoupil již v zámoří. "Asi tři hodiny po tom, co skončil zákrok, mě pustili zpátky na hotel. A řekli, ať s tím od druhého dne začnu cvičit. Druhý den jsem měl hned začít nohu rozhýbávat, což jsem úplně nečekal. Od té chvíle jezdím každý den na zimák a rehabilituju podle plánu, který mám," popsal.

Pochvaluje si, jak se o něho nový zaměstnavatel stará. "Mám z toho velice dobrý pocit. Fakt mají péči úplně ve všem od první chvíle, co jsem se zranil. Teď záleží na mě, abych se dal co nejrychleji po operaci dohromady a začal na sobě pracovat. Chci jim dokázat, že si vybrali správně, když mě podepsali," prohlásil Přibyl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články