Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Příběhy Winter Games: třinecká kanonáda, návrat Nedomanského a deštivé derby

Bratislava hostila tři hokejové zápasy pod hlavičkou Winter Games pod otevřeným nebem na Národním fotbalovém stadionu. Výraznou stopu zanechaly i české kluby a celá akce vyvrcholila duelem domácího Slovanu v hokejové klasice s Košicemi. Jaké příběhy celá akce za tři dny nabídla?

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Brno

Třinec si pohrál s Kometou

Zápasy pod širým nebem odstartovaly v pátek pěkně zostra. Český souboj zcela ovládli třinečtí Oceláři, kteří přehráli brněnskou Kometu 6:1. A v hlavní roli se ukázali ke spokojenosti organizátorů slovenští hráči.

Úvodní branku prodlouženého hokejového víkendu obstaral po krásné kombinaci Marko Daňo, autor dvou gólů, kterého vybídl Libor Hudáček, jenž se nakonec sám jednou prosadil a celkově zaznamenal čtyři body. Slovenští legionáři ve službách Ocelářů vyprodukovali v prestižním souboji proti Kometě dohromady jedenáct bodů a zcela opanovali pátou zimní klasiku české extraligy.

Trenčínská Dukla porazila Zvolen díky Flickovi

V prvním slovenském souboji Trenčín přetlačil v sobotu lídra tabulky Zvolen 2:1 díky vítězné brance Roba Flicka z 54. minuty. Kanadský útočník působil v posledních dvou ročnících ve Vítkovicích, před probíhající sezonou ale posílil Duklu. Na první brance vítězů se podílel český forvard Petr Obdržálek, který si připsal asistenci u trefy Šimona Petráše. Realizační tým Trenčína stál na střídačce ve vojenském oblečení s odkazem na Duklu, hráči měli při rozbruslení před zápasem zase červené barety místo helem.

Lavička Dukly Trenčín
zdroj: ČTK/TASR/Profimedia

Návrat ztraceného syna

Hlavní událostí soboty byl ale návrat Václava Nedomanského. Bývalý československý reprezentant a historicky nejlepší střelec národního týmu, jenž dlouhodobě žije ve Spojených státech, byl vybrán za ambasadora akce, která se nesla v duchu odloženého stoletého výročí založení Slovanu Bratislava.

Právě v tomto klubu rodák z Hodonína započal velkou a úspěšnou kariéru, která ho zavedla až do NHL. Nedomanský se v zámoří později usadil a pracoval převážně jako skaut. Jeho posledním velkým angažmá bylo působení ve službách nováčka NHL Vegas Golden Knights. Před nedělním zápasem mezi Slovanem a Košicemi vhodil čestné buly a sklidil bouřlivý potlesk.

Sport
zdroj: ČT4

Utkání tradičních soupeřů

Závěrečný duel, slovenské derby mezi Slovanem a Košicemi, bohužel poznamenal vydatný déšť. Ani to ale neodradilo více než čtrnáct tisíc diváků, kteří i přes nepříznivé počasí na stadion dorazili. Výhodou Tehelného pole je fakt, že všechna místa jsou zastřešena. Stačilo tedy posunout začátek zápasu, aby ustaly největší srážky, a souboj se pak dohrával už jen za mírného deště či mrholení.

Početně slušná kulisa vytvořila hlučnou atmosféru, která hnala zejména domácí a dala vzpomenout na slavná střetnutí ještě z federálních časů. Vyrovnaný zápas nabídl čtyři góly, výhru Slovanu 3:1 a jednu menší hromadnou bitku.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články