Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Prestižní duel v Hradci Králové patřil Motoru, trenér Čermák začal vítězně

Nový hlavní kouč Českých Budějovic David Čermák odstartoval trenérskou misi v klubu výhrou. Jihočeši se radovali ve 31. kole extraligy na ledě Hradce Králové 4:1 a uspěli po dvou porážkách. Východočeši naopak prohráli po čtyřech zápasech. Dvěma góly se přičinil o triumf Motoru Lukáš Vopelka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové – České Budějovice

"Nemyslím si, že to je o nějaké změně systému. Spíš o tom, aby kluci ty systémové věci dodržovali. Budeme bojovat o každý zápas až do konce sezony. Musíme sbírat body co nejčastěji, abychom se dostali do nějakých klidnějších vod," řekl Čermák po utkání.

"Zápas rozhodly přesilové hry. Měli jsme jich dostatek na to, abychom zápas dříve rozhodli na naši stranu. Místo toho jsme párkrát v jejich přesilovkách inkasovali," řekl útočník Zdeněk Doležal, který v Hradci Králové hostuje z Českých Budějovic. "Bohužel jsme nenašli recept na Honzu Strmeně, který od té doby, co dostal šanci, chytá výborně," dodal.

Jihočeši se snažili první třetinu spíš jen přežít, v ospalém vánočním tempu ale neoslňovali ani domácí. Jejich aktivitě scházel tlak do branky. Vidět byla třetí formace centra Lalancetta, v její největší šanci promáchl před odkrytou brankou kotouč Jergl. Střelecká převaha 13:5 nebyla Mountfieldu k ničemu.

Hosté naopak po dvou ubráněných oslabeních přidali nadstavbu v podobě využité přesilovky, díky níž ve 23. minutě otevřel skóre obránce Percy. Tresty na obou stranách rozjely hru. Hradec nevyužil dvojnásobnou početní výhodu, ale v té klasické už Radovan Pavlík tečoval Blainovu střelu a vyrovnal.

Obrat mohl dokonat Lalancette, jenž po faulu ve vyložené šanci dostal k dispozici trestné střílení. Brankář Strmeň slavící 31. narozeniny si ale na jeho slabou střelu počkal lapačkou. Jeho spoluhráči chvíli před druhou přestávkou naopak znovu trestali, přesilovou hru pět na tři snadno ukončil Vopelka.

Od té doby se Motor soustředil na defenzivu, která nepouštěla Hradec do vyložených šancí. Z protiútoků mohli náskok zvýšit Pech a Valský. Až pět minut před třetí sirénou vyslal Cingeľ do samostatného úniku Lva, jenže i jeho střele scházel důraz a Strmeň byl na svém místě. Díky 41 zákrokům se stal hlavním hrdinou Českých Budějovic. Jejich vítězství potvrdily góly do prázdné branky v hradecké power-play.

31. kolo hokejové extraligy:

Mountfield Hradec Králové - HC Motor České Budějovice 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 33. R. Pavlík (Blain, Okuliar) - 23. Percy (Pech, Čachotský), 40. Vopelka (M. Hanzl, Pech), 58. Pech (Dzierkals), 60. Vopelka (Přikryl). Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla - Komárek, Lhotský. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:2. Diváci: 4402.

Hradec Králové: Kiviaho - McCormack, Jank, Blain, Marcel, F. Pavlík, Rosandič, Piegl - Lev, Cingeľ, Doležal - Okuliar, Pilař, R. Pavík - Jergl, Lalancette, Perret - Kelly Klíma, Štohanzl, Moravec. Trenér: T. Martinec.

České Budějovice: Strmeň - Vráblík, Štencel, Percy, Šenkeřík, Hovorka, Bindulis, Kachyňa - Gulaš, Pech, Dzierkals - Valský, M. Hanzl, Čachotský - Přikryl, Toman, Koláček - Tomeček, Vopelka, Karabáček. Trenér: Čermák.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články