Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Premiéra s nulou a 45 zásahy. Je to zásluha celého týmu, říká skromně Machovský

Do mixzóny přišel s úsměvem, ještě aby ne. Brankář Matěj Machovský začal své angažmá ve Spartě snově. Při debutu v dresu pražského klubu v hokejové extralize si zapsal do statistik vychytanou nulu. Výrazně přispěl k domácímu vítězství v prvním kole 4:0 nad Hradcem Králové.

Brankář Sparty Matěj Machovský
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

V kolonce zásahů u něj svítilo číslo 45. I s tolika střelami si na pětadvacetiletém gólmanovi vylámali zuby hráči Hradce Králové. Machovský se po návratu ze zámoří držel pokorného hodnocení, ví, že jde teprve o začátek. 

"Byl to povedený návrat. Je to velké vítězství pro mě i tým. Ale musím smeknout klobouk před kluky, protože zblokovali několik střel. Sice je ve statistikách přes čtyřicet střel, ale neskutečné šance byly vyblokované. Nula je vždy fajn, ale je i zásluha celého mužstva," chválil kolegy, kteří mu padli do rány v deseti případech.

Za mořem působil pouze v rezervních týmech Detroitu a nyní naskočil do extraligy s očekáváním fanoušků v O2 Areně. Mužstvu však pomohl před duelem kouč Krupp. "Uwe na sebe strhává pozornost, což je dobré. Umí si s tím poradit. Myslím si, že jsme mu to vrátili. Vyšla příprava i první zápas, takže jsme spokojení," oddechl si Machovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta – Hradec Králové

Položil základ k výhře, Mountfield udržel na uzdě

Působil jistě na ledě a předváděl pohotové zákroky betony. V úvodu se Mountfield snažil Spartu zatlačit. Narazil ale na Machovského, který dal naopak svými zákroky příležitost svému celku, aby šel do vedení. 

"První zápas v O2 Areně na Spartě je vždy takový vyhecovaný a trochu stresový. Forma se pak buduje skrz zápas. Když máte hodně střel, rychleji se do toho dostanete. Hradec dost střílel, takže to pro mě bylo jednodušší. Žádné úplně velké tutovky ale neměl i přes větší počet pokusů," povídal opavský rodák. 

Nové jedničce Sparty dodává klid i přístup německého trenéra Kruppa. "Sem tam prohodíme pár slov. Hrál v NHL v obraně strašně dlouho. Vím, co po mně chce a od toho se odpíchnu," dodal Machovský, který drží neprůstřelnost v součtu se závěrem přípravy víc než 140 minut.

Rapperswil totiž na turnaji v Grazu také vychytal, také z toho byla výhra 4:0. "Navázal na poslední přípravný zápas v Rakousku. Tentokrát to bylo rozdílné utkání, ale předvedl výtečný výkon a zaslouženě byl naším klíčovým mužem," vysekl Krupp svému brankáři poklonu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články