Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Přelezli jsme první kopec a ještě nekončíme, řekl Mueller. Sentimentální k Brnu nebyl

Symbolicky právě Peter Mueller ukončil sezonu svému bývalému klubu. Americký hokejový útočník byl v uplynulých čtyřech sezonách miláčkem brněnských fanoušků, v pondělí večer se ale stal katem Komety. Čtyřiatřicetiletý forvard aktuálně hrající za Vítkovice přesilovkovým gólem v 77. minutě ukončil šestý zápas čtvrtfinálové série a rozhodl o postupu ostravského klubu do semifinále. Vítkovice se v něm představí poprvé od roku 2011.

Peter Mueller slaví gól v Brně
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Je to skvělý pocit! Byla to bitva mezi chlapy, mezi týmy. Musíme Kometě přiznat kredit za to, jak tvrdě hráli a bojovali. Ale my se nevzdávali, stále jsme tlačili. Jsme rádi za výsledek a že jsme se prosadili v přesilové hře, protože naše přesilové hry nebyly takové, jaké jsme je chtěli mít," řekl Mueller.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 6. čtvrtfinále Brno – Vítkovice

Mueller potrestal faul Petra Holíka, s nímž v minulých letech často v Kometě nastupoval v prvním útoku, a zároveň využil první vítkovickou přesilovku v sérii. "Byla to velká úleva. Říkám si ale, kdy jindy to prolomit? Nedařilo se, aby se to překlopilo na naši stranu. Stále jsme se ale drželi systému a dělali vše, co bylo v našich silách. Byla to otázka času," uvedl Mueller, jenž překonal brankáře Dominika Furcha střelou na bližší tyč a využil i velmi dobrou clonu Marka Kaluse.

Rodák z Bloomingtonu přišel do extraligy v roce 2018 a hned se stal jednou z hlavních hvězd soutěže. Okamžitě se stal oporou Komety a elitním střelcem týmu. V Brně nastřílel za čtyři roky včetně play-off 102 gólů a přidal 120 asistencí, v sezoně 2020/21 se stal jako první cizinec nejproduktivnějším hráčem soutěže. Loni v létě ale trochu nečekaně Kometu, která o jeho další služby neměla zájem, opustil a zamířil do Vítkovic.

"Není žádným tajemstvím, že během celého roku bylo spoustu spekulací a řešilo se, co se to v létě stalo. Byla to velká novina, a nakonec jsme se potkali ve čtvrtfinále play-off. Byla tady skvělá atmosféra a já jsem na kluky hrdý, že jsme to tady zvládli a jdeme dál," řekl Mueller, jenž patřil před dvěma lety mezi ústřední postavy Komety v předkole play-off proti Vítkovicím.

Tentokrát stál na druhé straně barikády a opět se mu dařilo. Ve čtvrtfinále vstřelil tři branky a přidal tři asistence. A všechny jeho góly byly vítězné. Mueller rozhodl i první a pátý zápas série. "Je to jako v pohádce," řekl trenér Miloš Holaň. "Doufali jsme, že by to mohla být jeho série. Jsme rádi, že byl Peter tentokrát na naší straně, ale bez dalších hráčů neudělá sám vůbec nic," podotkl vítkovický kouč.

Mueller ale nebyl po utkání příliš sentimentální. Zdůraznil, že v Brně hrál rád, ale teď je jeho novým domovem Ostrava. "Fanoušci i celý klub mě přijali s otevřenou náručí. Před prvním zápasem, který jsem tady odehrál, mě přivítali potleskem, což bylo krásné. Poznal jsem tady něco, na co budu vzpomínat po zbytek života, ale jak víte, celé je to o hře, o postupu do dalšího kola. To, že jsme dali gól, bylo skvělé pro nás, ale pro ně to bylo zklamání, takže jsem určitě nečekal, že by mi tady někdo fandil," řekl směrem k fanouškům Komety.

Vítkovice postoupily po dvanácti letech do semifinále a v play-off navázaly na vydařenou základní část, ve které obsadily druhé místo. Teď je čeká Hradec Králové, nebo Sparta.

"Tohle byl první kopec, na který jsme museli vyšplhat. Soustředíme se teď na další sérii. Je to velká chvíle pro klub. Celou sezonu se o něco snažíme a není to jen tato jedna série. Musíme se po této sérii dát dohromady a soustředit se na tu další. A je úplně jedno, koho dostaneme dál. Určitě narazíme na kvalitní tým," dodal Mueller.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články