Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Předkolo si Olomouc de facto zajistila. Ale šestka je lákavá, hlásí střelec Knotek

V závěru základní části se rozjeli a přidali už čtvrtou výhru v řadě. Poslední vítězství 2:1 v prodloužení nad Karlovými Vary v dohrávce 27. kola extraligy zařídil Jan Knotek. Z týmu cítí pohodu, a tak se nebrání ani přímému postupu do play-off. Na šesté Vítkovice "kohouti" ztrácí jen dva body. 

Olomoucký útočník Jan Knotek překonává bekhendem gólmana Jana Bednáře
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"V posledních zápasech jsme hráli o desítku, dali jsme do toho hodně a odměnilo nás to v podobě bodů. Ta šestka je lákavá, určitě je teď cílem šestka, proč ne?" řekl Knotek.

"Ale jsme skromní, bereme jakoukoliv pozici v desítce. Nemůžeme se na nic vykašlat, hrajeme i kvůli divákům. Hrajeme třikrát doma a tady nechceme prohrávat žádný zápas," doplnil jednatřicetiletý odchovanec Sparty.

Úspěšná série Moravanů se zrodila poté, co v duelu s Litvínovem přišli v poslední minutě o plný bodový zisk a následně v prodloužení inkasovali na 4:5. "Zápas s Litvínovem jsme si prohráli sami úplně zbytečně, z toho jsem byl zklamaný. Abych byl ale upřímný, osobně jsem ani nevěděl, že jsme kvůli tomu vypadli z desítky. Pak jsme to chytili za dobrý konec a proti soupeřům ze špičky jsme do toho dali vše," těšilo Knotka.

Olomouc následně zdolala Spartu (3:1), Liberec (1:0), Plzeň (2:1) a nyní i Karlovy Vary, se kterými předtím dvakrát na jejich ledě prohrála. "V extralize vám nemůže sedět každý tým a někdo to na vás umí lépe. V našem případě jsou to asi Vary. Jsem rád, že jsme vyhráli v prodloužení, protože to se nám moc nedařilo," poznamenal třetí nejlepší střelec týmu.

Jeho dvanáctá trefa v ročníku padla v 65. minutě. "U vítězného gólu mě trefil hráč a puk spadl pode mě. Snažil jsem se šlapat, pak jsem dostal nějaký hák. Zůstala mi tam jeho hokejka, tak jsem se jí snažil zbavit a vystřelit co nejrychleji. Samozřejmě jsem chtěl dát gól už z té první střely, ale nakonec jsem si dobře nahrál o beton a doklepl to tam," popsal sám autor.

Poslední tři výhry Olomouce vychytal brankář Jan Lukáš. "Chytá jedním slovem famózně. Je paráda, že když se zraní Braňo (Konrád), tak on do toho takovým způsobem naskočí. Teď má prostor a jsme za něj šťastní, protože dokazuje, že je kvalitní gólman," uzavřel Knotek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články