Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Prázdná branka mě bude strašit, řekl zklamaný Polanský

Byl u dvou klíčových situací, ani v jedné ale neuspěl. Třinecký útočník Jiří Polanský mohl nejprve zvýšit skóre pátého semifinále proti Hradci Králové na 2:0, ale nastřelil pouze horní tyč Rybárovy branky. V posledních sekundách základní hrací doby měl na hokejce dokonce rozhodnutí, ale gólovou radost mu zkazil Filip Pavlík obranným zákrokem před brankovou čárou. Také kvůli těmto momentům Oceláři promarnili další možnost postoupit do finále a čeká je šestý duel.

Utkání Hradec Králové - Třinec
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"To jsou věci, které každý hráč chce. Chce mít možnost rozhodnout takový zápas, a když to nevyjde, tak je to hrozná nálož. Cítím, že jsem to měl dneska dvakrát na holi a selhal jsem," řekl viditelně zklamaný Polanský po zápase, který Hradec Králové vyhrál 3:2 v prodloužení.

"Bude mě to strašit. Prázdná branka. Pět sekund do konce, odražený puk od kalhot, spadlo mi to na brankovou čáru, snažil jsem se to tam dopíchnout. To jsou okamžiky, které si zapamatujete. Můžete dát v extralize gólů a nahrávek, kolik chcete, ale tohle jsou momenty, co se vám budou připomínat," přiznal šestatřicetiletý útočník, který musel jen sledovat, jak obránce Filip Pavlík vyhazuje do bezpečí puk směřující za brankovou čáru.

V první chvíli to dokonce vypadalo, že Polanský již zvedal ruce nad hlavu a chtěl se radovat. "Ne, to ne. Já se chtěl uvolnit, byl jsem v souboji s hráčema. Devět z deseti takových pokusů proměním a já to promáchl. Kdybych aspoň trefil soupeři hokejku, aby si to tam srazil... Musím se na to podívat, rozebrat. Ale bylo to, jak to chceme hrát. Střela, tlačení se do branky. Stejně to nevyšlo," vracel se k momentu, který mohl odstartovat třineckou euforii.

I přes prohru mohli být Oceláři se svým výkonem spokojeni. Na druhou stranu druhou porážkou, i když opět v prodloužení, zvedají Hradec Králové, který teď cítí, že může sérii otočit, přestože prohrával již 0:3 na zápasy.

"Vedeme 3:2, jedeme na domácí zápas do Třince, to by před sérií bral každý. To byl náš cíl mít mečbol a domácí utkání," řekl Polanský, kterému se dnes dařilo, ale přesto za klíčový faktor považuje týmovost.

"Nemyslím, že v play-off rozhoduje jedna pětka. Padlo to nám, příště padne někomu jinému. Bylo to v přesilovkách, ty musel někdo vybojovat. A ti kluci, co přesilovky vybojují, na tom mají stejný podíl jako ti, co to tam doklepnou," podotkl Polanský. "Pořád je to hlavně o nás. Věřím, že doma, když přijdou fanoušci a když předvedeme výkon jako v prvních třech zápasech, tak to zvládneme," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články