Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
OH Paříž 2024

Povedená premiéra libereckého teenagera. Galvas přestoupil k Bílým Tygrům a hned se uvedl gólem

Debut v novém týmu, jaký se mnoha hráčům nepoštěstí. Teprve sedmnáctiletý obránce Liberce Tomáš Galvas při premiéře za Liberec po přesunu z Olomouce vstřelil v pátém kole extraligy proti Kladnu gól po povedeném blafáku a přispěl ke konečné výhře 3:2.

Tomáš Galvas z Liberce překonává kladenského brankáře Landona Bowa
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Přitom talentovaný Galvas, jenž se představil na letním Hlinka Gretzky Cupu a s osmnáctkou dosáhl na stříbro, působil donedávna v olomoucké mládeži. A liberecká premiéra mu vyšla dokonale. Když mu spoluhráč Oscar Flynn naservíroval puk před kladenskou branku, Galvas si kotouč zpracoval, rychle ho zamíchal do bekhendu a procedil ho mezi betony brankáře Rytířů Landona Bowa jako mazák. Pohotově tím zvýšil na 3:0 už v osmé minutě zápasu a rychlý náskok Severočechů se ukázal jako klíčový.

"Chtěl jsem podpořit útok. Osci (Oscar Flynn) tam byl, tak mi to dal a jenom jsem udělal blafák do bekhendu a zakončil jsem," popsal Galvas brankovou situaci. "Gól byl trochu navíc. Důležitá byla výhra," odmítal zásluhy Galvas.

Liberec po třech porážkách zabral. "Jsem strašně spokojený. Hlavně, že jsme vyhráli. Nejdůležitější je výhra za tři body, kterou jsme už potřebovali," hodnotil Galvas. Bílí Tygři tak mají z pěti zápasů šest bodů. Na velký okamžik kariéry bude mít památku. "Puk mi spoluhráči donesli a mám ho schovaný. Určitě také budu muset něco zaplatit, pokladník po mně na sto procent bude něco chtít. A myslím, že to bude drahé," smál se.

Galvasův přesun do Liberce byl oficiálně oznámen až v den utkání. Před zápasem tak měl plný telefon zpráv a gratulací. A další následovaly i po povedené premiéře na nové adrese. "Ještě jsem se nestihl podívat, ale před zápasem mi všichni gratulovali k přestupu. Za to bych jim chtěl poděkovat, že mě podporovali. Jinak jsem tu ale už týden, byly tam jen nějaké problémy s transferem, takže proto jsem mohl nastoupit až proti Kladnu," vysvětlil.

Severočechy navíc může těšit fakt, že kromě Galvase se trefil také další teenager, osmnáctiletý obránce Jakub Dvořák. Ten otevřel skóre už po 44 sekundách hry. Pro oba juniory to byly premiérové trefy v seniorské extralize.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články