Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Potvrzeno: Vary povede Oremus, Mlejnek bude asistentem

Karlovy Vary - Hokejisty Karlových Varů povede nově slovenský trenér Peter Oremus. Čtyřiačtyřicetiletý bývalý asistent Vladimíra Vůjtka staršího u slovenské reprezentace nahradil na pozici hlavního kouče Karla Mlejnka. Ten se v předposledním týmu extraligy přesunul do role asistenta.

Trenér Peter Oremus
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

"Záměrem tohoto rozhodnutí je posílit trenérský post o zkušeného trenéra. Nikdo z nás v žádném případě nevzdává boj o předkolo play-off a všechny minulé i budoucí kroky budou směřovat k naplnění tohoto cíle," uvedl generální manažer klubu Miroslav Vaněk.

O tom, že dojde ke změně, se vedení klubu definitivně rozhodlo po sobotní porážce ve Vítkovicích. Středeční výhra Energie na ledě pražské Sparty na tom už nemohla nic změnit. "Když jsme se dozvěděli, že pan Oremus skončil v Košicích, hned jsme ho kontaktovali. Jednání proběhla rychle a dnes již vedl trénink A týmu. Jeho konec v Košicích nám nahrál do karet," doplnil Vaněk.

Karlovy Vary jsou po středeční výhře 2:1 po samostatných nájezdech předposlední v tabulce, poslední Zlín však odehrál o tři utkání méně. "Věděli, že musíme stav řešit. Nespokojenost fanoušků a sponzorů je pochopitelná. Kvalita současného karlovarského týmu je na dostatečné úrovni, aby se pohyboval ve vyšších patrech tabulky. Ne na posledním místě," podotkl Vaněk.

Je nám líto, video expirovalo.
Mlejnek: Do Varů přijde kouč Oremus

Hlavním úkolem Oremuse je podle Vaňka zlepšit psychickou pohodu hráčů. "Je vidět, že si nevěří. Na Spartě to nahrazovali bojovností. Od Petera Oremuse si slibujeme, že zklidní situaci a hráče dostane do pohody. Že si mužstvo začne více věřit a bude více produktivní," uvedl Vaněk. Nízká produktivita je podle něj hlavním problémem Karlových Varů. "V pěti posledních zápasech jsme dokázali dát jen jeden gól. Na Spartě jsme druhý přidali po nájezdech, v Chomutově do prázdné branky. Na jeden gól nemůžeme dělat body," konstatoval generální manažer.

Oremus dnes vedl poprvé trénink, ve středu ale sledoval v O2 areně předehrávku 17. kola. "Kluci hráli v obrovském nasazení a konečně vyhráli. Vypozoroval jsem několik dobrých herních variant, ale také i horších. Každopádně máme na čem pracovat," řekl Oremus, jehož čeká premiéra v pátek doma proti mistrovskému Litvínovu.

Oremus se do extraligy vrací téměř po roce. Loni na začátku listopadu byl odvolán z lavičky Vítkovic, které vedl dva roky. Bývalý kouč Skalice a Nitry spolupracoval se současným trenérem české reprezentace Vůjtkem u slovenského týmu čtyři roky, Košice letos dovedl k titulu. Po nepodařeném vstupu slovenského šampiona do sezony ale v sobotu u týmu předčasně skončil.

Dosavadní asistent Tomáš Mariška se vrací zpět k týmu juniorů, odkud se k prvnímu týmu přesunul letos v březnu. S trenéry A-mužstva má podle serveru klubu nadále úzce spolupracovat, především v oblasti videorozborů a konzultací výkonnosti jednotlivců i týmu.

Karlovy Vary jsou druhým klubem, který v této sezoně extraligy sáhl k trenérské výměně. V pondělí Pardubice odvolaly Miloše Říhu mladšího a asistenta Václava Baďoučka a tým převzali Richard Král s asistentem Markem Zadinou. Oba kluby změny udělaly netradičně po vítězných zápasech.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články