Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Poslední šance: V závěrečném kole bojují o postup do předkola tři týmy

Praha - Závěrečné kolo základní části hokejové extraligy slibuje ještě hodně vzrušení. Vedle boje o první místo je stále otevřená i bitva o poslední dvě postupová místa do předkola play-off. O devátou a desátou příčku zajišťující účast ve vyřazovacích bojích se na dálku utkají Kometa Brno, Pardubice a Vítkovice. Prezidentský pohár může získat Zlín, Slavia i Plzeň. Utkání mezi Zlínem a Pardubicemi můžete sledovat od 18:00 v přímém přenosu na ČT sport a našem webu.

Utkání Pardubice - Zlín
zdroj: ČT sport autor: Josef Vostárek

Zlín se do čela tabulky dostal teprve po nedělní výhře na ledě Plzně a večer bude trochu nečekaně útočit na Prezidentský pohár proti Pardubicím. "Máme k vítězství ze všech týmů nejblíže. Když už jsme se dostali tak daleko, tak bychom rádi úspěch dotáhli do konce," uvedl trenér Rostislav Vlach. S Pardubicemi ale Zlín zatím v sezoně nevyhrál a získal pouze jeden bod.

Obhájce titulu třikrát za sebou zvítězil a usilovně finišuje na cestě do předkola play-off. Pardubice se snaží napravit zpackanou sezonu, a pokud uspějí na Stadionu Luďka Čajky, zajistí si účast v předkole. "Bude to zápas o všechno. Zlín vyhrál v Plzni, tudíž hraje o Prezidentský pohár, takže to bude důležité utkání pro oba týmy," uvedl manažer A týmu Miloš Říha.

Vítkovicím stačí výhra, Kometa nemá předkolo ve svých rukou

Vítkovice budou o udržení se v elitní desítce hrát v Liberci, který je sice předposlední, ale v poslední době se mu celkem daří. Šestkrát za sebou bodoval, z toho čtyři duely vyhrál. Ostravský tým má svůj osud ve vlastních rukách - v případě výhry za tři body ho nic dalšího nemusí zajímat.

Peter Oremus, trenér Vítkovic: "Stres nebo nervozita musí stranou. Sami jsme si v kabině řekli, že to máme ve svých rukou a že není nutné panikařit. Absolutně nemáme v plánu sledovat výsledky ostatních zápasů, musíme se soustředit jen na svůj výkon." 

Nejhorší výchozí pozici má Brno, kterému k postupu nemusí stačit ani výhra na ledě Sparty. Kometa má totiž horší bilanci ve vzájemných zápasech s Pardubicemi i Vítkovicemi. "Nedaří se nám v koncovce. Věřím, že proměňování šancí na Spartě zlepšíme. Naději na play-off stále máme. Bohužel už ale nemáme postup ve svých rukou, o tuto výhodu jsme se připravili v posledních dvou domácích zápasech s Pardubicemi a Libercem sami," posteskl si kouč Zdeněk Venera.

Spartu nezastihl závěr základní části v pohodě, když prohrála pět z posledních šesti zápasů. I jí půjde proti Kometě o dost. Pražané jsou šestí, ale mohou se posunout na čtvrté místo, což by jim zajistilo na začátku čtvrtfinále výhodu domácího prostředí.

Plzeň v závěru základní části prohospodařila velký náskok, který v průběhu soutěže měla. Prohrála pětkrát za sebou, z posledních čtrnácti zápasů jich nezvládla dvanáct. V případě výhry v Třinci však mají Indiáni stále šanci ovládnout základní část. Hosté se ale budou muset vyrovnat s početnou marodkou, minulý duel proti Zlínu vynechalo osm hráčů základního kádru v čele s kapitánem Martinem Strakou a Tomášem Vlasákem.

České Budějovice mají před duelem se Slavií jistotu, že předkolo play-off začnou doma. Pražané ztrácejí jediný bod na vedoucí Zlín a stále mohou myslet na Prezidentský pohár.

Je nám líto, video expirovalo.
Vývoj před posledním kolem extraligy
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články