Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Porážka ve Zlíně byla poslední kapkou, Lubina končí na lavičce Pardubic

Hokejisty Pardubic už z lavičky nevede Ladislav Lubina. Dvaapadesátiletý kouč byl odvolán po páteční porážce na ledě Zlína, která byla pro tým už čtvrtou v řadě. Východočeši zároveň klesli na poslední místo v tabulce. Mužstvo zatím povede asistent Radek Bělohlav společně s Otakarem Janeckým, na střídačku se vrací Petr Čáslava.

"Láďovi děkuji za odvedenou práci, tým Dynama loni převzal v těžké době a pomohl spolu se svými asistenty udržet ho v extralize. Odvedl v Pardubicích obrovský kus práce, tým připravil velmi dobře fyzicky, zápas od zápasu se herní projev lepšil. Nicméně jedno vítězství ze sedmi zápasů je daleko za očekáváním," řekl generální ředitel a předseda představenstva Martin Sýkora.

Pardubice v létě po nevydařené sezoně, v níž se mezi elitou zachránily až v baráži, výrazně posílily kádr. Start do nového ročníku se jim ale nevydařil. Dynamo zatím vyhrálo jen ve 3. kole, kdy uspělo v Litvínově. Před duely proti Zlínu a Kladnu dostal Lubina od vedení ultimátum, že musí oba vyhrát. Což se mu v pátek nepovedlo.

Je nám líto, video expirovalo.
Lubina skončil na střídačce Pardubic, tým zatím převzal Bělohlav

"Změnou na postu hlavního trenéra chceme především zastavit výsledkový propad. Tým má kvalitu, které neodpovídají výsledky," řekl Sýkora s tím, že Bělohlav byl jmenován hlavním trenérem zatím jen pro nedělní domácí zápas proti Kladnu. "Nejsem zastánce unáhlených rozhodnutí. V příštím týdnu budeme intenzivně hledat optimální řešení," uvedl Sýkora, jenž do klubu přišel stejně jako Bělohlav v létě.

Společně s Bělohlavem a Janeckým mužstvo povede i Čáslava, jenž na střídačce Dynama s Lubinou působil i v předchozí sezoně. Bývalý vynikající obránce totiž ze zdravotních důvodů přestal hrát. "Zvládl to výborně a jsem si jist, že především k obranné činnosti má co nabídnout," řekl Sýkora na adresu mistra světa z roku 2010.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články