Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Polanský: Dostali jsme od Sparty sedmičku, ale i tak jsem na kluky pyšný

Praha – Na ledě Sparty vedli 3:1 i 4:3, přesto nakonec museli Třinečtí strávit porážku 5:7. Vítěz základní části minulého ročníku a úřadující vicemistr, který se musí vyrovnávat i s rozsáhlou marodkou, tak prohrál šestý z posledních osmi zápasů. Oceláři doufají, že se brzy zvednou. Podle útočníka Jiří Polanského patří jinam než na desáté místo v tabulce.

Útočník Jiří Polanský z Třince v utkání proti Spartě
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Nečekali jsme ani v nejhorším snu, že budeme mít takový začátek. Nesmíme se za nic schovávat. Na ledě je nás dvaadvacet, neseme za to zodpovědnost a je to naše chyba, že takhle hrajeme," řekl Polanský, jehož dva góly proti Spartě na úspěch nestačily.

"Tolik gólů se na Spartě nedává často. My jsme navíc měli problém se střílením branek a dneska to byl první zápas po dlouhé době, kdy jsme se rozstříleli. O to více to mrzí," litoval centr elitní formace Ocelářů, jenž svých druhým gólem v utkání dostal Třinec do vedení 4:3. "Měli jsme i nějaké další zápasy dobře rozehrané, některé zápasy jsme měli zvládnout určitě líp. Jedno, dvě vítězství a tým by si určitě věřil," řekl smutně po další ztrátě.

Kvalitu máme

Polanský věří, že se Slezané brzy dostanou zpátky na špičku extraligy. "My na to tu kvalitu máme. Nemusíme čekat na nějakou náhodu. Každý v kabině od trenérů až po hráče přemýšlí, jak nás z toho dostat ven. Nejsme tam, kde chceme být. Tam, kde jsme, prostě být nesmíme."

Třinečtí postrádají gólmana Petera Hamerlíka, obránce Lukáše Galvase, Josefa Hrabala či útočníky Martina Adamského, Vladimíra Draveckého, Kamila Krepse, Jakuba Orsavu a Tomáše Plíhala. Podle Polanského se ale tým dokázal i v minulé sezoně při velké marodce semknout. "Hráli jeden z nejlepších hokejů, když jsme měli zraněné hráče," řekl Polanský.

I na Spartě tak prý výkon vypadal, ale výsledek nepřinesl. "Opravdu jsme nehráli tak, abychom dostali sedm gólů. Ale tak to vhokeji je. Sparta je kvalitní mančaft. Klukům ze Sparty musím pogratulovat, protože hráli opravdu výborný hokej. Jsem i pyšný na naše kluky, protože jsme se opravdu semkli tak, jak to má vypadat," prohlásil. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Třinec
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články