Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Pohárové semifinále na bodu mrazu. Liberec nenastoupí a hlásí nákazu, Plzeň odmítá hrát

Vyvrcholení hokejového poháru se odkládá. V úterý měla odstartovat semifinálová fáze, Liberec měl naplánovaný duel od 18:10 pod Ještědem s Pardubicemi a Plzeň doma s Třincem. Bílí Tygři oznámili tři nakažené hráče a Západočeši se rozhodli ze zdravotních důvodů nenastoupit.

Milan Gulaš s parťákem z Plzně Dominikem Frodlem
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Vzhledem k potvrzenému případu nákazy koronavirem u tří hráčů v kabině A-týmu Bílých Tygrů nenastoupí mužstvo ze zdravotních a zejména preventivních důvodů do úterního semifinálového utkání Generali Česká Cupu s Pardubicemi," potvrdil Liberec na svém webu.

Plzeň nenastoupí vzhledem k aktuální zdravotní situaci a z preventivních důvodů. Série však zatím ještě oficiálně zrušena nebyla, vedení soutěže o jejím osudu rozhodne až na základě výsledků testování. "Klub je v kontaktu s krajskou hygienickou stanicí a probíhá testování hráčů a realizačního týmu," uvedli Západočeši s tím, že se budou řídit pokyny hygieniků.

Formálně byl úterní zápas zatím odložen na neurčito. "Vyčkáme na výsledky testů, které mohou být různé. Může být jeden pozitivní a pak by následovala nějaká hygienická opatření, nebo může být Plzeň úplně negativní. A pak budeme hledat východisko tak, abychom sérii nějakým způsobem zachránili," uvedl ředitel extraligy Josef Řezníček.

V ideálním případě by se odložený zápas mohl uskutečnit ještě tento týden. Při opačné variantě, že by se utkání nemohlo odehrát ani v náhradním termínu, řešila by jeho osud sportovně-technická komise svazu. "A s největší pravděpodobností by zápas kontumovala," uvedlo vedení svazu v tiskové zprávě.

Odvety jsou na programu podle původního rozpisu za týden. Pardubice se představí doma s Libercem v úterý, ve druhé sérii se měla hrát odveta na třineckém ledě ve středu. Pro finálové zápasy jsou vyhrazena data 15. a 22. září.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články