Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Pöpperle čeká na svou šanci. Budu dělat, co doposud, tvrdí

Praha - V nelehké situaci se ocitl brankář hokejové Sparty Tomáš Pöpperle. Před sezonou zamýšlená týmová jednička má po nedávném návratu Filipa Novotného a příchodu kanadského gólmana Daniela Taylora těsně před uzávěrkou přestupů postaráno o silnou konkurenci před vyvrcholením extraligy.

Tomáš Pöpperle
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Už v dohrávce proti Zlínu právě Taylor, který za sebou má zkušenost i z NHL a naposledy chytal Kontinentální ligu za Medveščak Záhřeb, čekal v roli náhradníka na případnou šanci. "Situace je taková, jaká je. Člověk se na to snaží nemyslet a prostě dělat to, co dělal doposud. Uvidím, jak se to vyvine," řekl Pöpperle.

Sám prožil do určité míry zvláštní zápas. Na zkušeném jednatřicetiletém gólmanovi jako kdyby se zvyšující se tlak podepsal. Občas chyboval a zdálo se, že není zcela ve své kůži. Zároveň ale ze svých 25 úspěšných zákroků mohl některé zařadit mezi výborné a klíčové, jež následně podtrhl dvěma chycenými samostatnými nájezdy, které znamenaly výhru Sparty.

Tomáš Pöpperle
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

"Myslím, že hledáte senzace. Když člověk udělá tamtu jednu chybu, jak jsem udělal, tak si samozřejmě zakroutí hlavou, ale nehledejme v tom více," řekl Pöpperle.

Přesto připustil, že není příjemné, když si v prohlášení sportovního manažera Patrika Martince k Taylorovu příchodu mohl přečíst, že Sparta tak reaguje "na zatím nepříliš přesvědčivé výkony Tomáše Pöpperleho". Uznává ale, že na to má klubové vedení právo, a sám ví, že neprožívá úplně optimální sezonu.

"Kdokoliv si může říkat, co chce. Tak to je. Já se to snažím nevnímat a nepřipouštět si to, což je samozřejmě těžké, ale musím makat dál a uvidíme, jak se trenéři rozhodnou," prohlásil Pöpperle.

Svěřenci kouče Josefa Jandače mají na kontě inkasovaných branek za 42 odehraných kol vysoké číslo 113, ale zároveň se pyšní suverénně nejlepší ofenzivou se 155 vstřelenými góly. Vedoucí Liberec, který je druhý v pořadí tohoto přehledu, jich dal o 13 méně. "Máme čtyři vyrovnané útoky a ta síla je znát v počtu vstřelených branek," pochvaloval si Pöpperle.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články