Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Podcenili jsme to, sami jsme je posadili na koně, litovala brněnská brankářská jistota Vejmelka

Kometa Brno měla utkání na Spartě pohodlně rozehrané. Do poslední desetiminutovky vstupovala s vedením 4:1, přestože v první části vystřelila jen třikrát. Brňané ale dokázali být maximálně efektivní a Spartu zastavoval Karel Vejmelka. V druhé půlce poslední třetiny se situace radikálně změnila. Pražané nastříleli tři slepené branky a 15 sekund před koncem přidali čtvrtou vítěznou na 5:4. Pro Brňany měl tak duel o první místo v tabulce velice trpkou příchuť.

Karel Vejmelka kryje před Lukášem Rouskem ze Sparty
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

"Přestali jsme bruslit a nějakým způsobem jsme se jenom zatahovali a zbytečně ustupovali. Sparta měla více prostoru a všude byla rychleji, a to rozhodlo. Vytvořili si šance a dokázali je proměnit, v tom jsou strašně silní. Pro nás to nakonec bohužel dopadlo takhle," řekl Vejmelka.

"Prohráli jsme si to sami. Do 50. minuty jsme byli rozhodně lepším týmem. Zlom byl po druhém inkasovaném gólu. Sparta se dostala na koně, polevili jsme a šlo to ráz na ráz a bohužel to dopadlo tak, jak to dopadlo," uvedla třiadvacetiletá jednička Komety.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta – Brno

Sparťané se vrátili na rozdíl jediné branky díky dvěma trefám Vladimíra Růžičky. Především jeho první gól, který vsítil střelou přes obránce Filipa Pyrochtu, si Vejmelka vyčítal. "Střelu jsem viděl, až když vyletěla. Myslím si, že puk trochu zaplaval, že mu to úplně nesedlo tak, jak chtěl, a proto jsem ten puk špatně trefil a srazil si ho do brány. To tak někdy je. Samozřejmě moje chyba. Odstartovalo to to, že jsme byli ustrašení, a naopak Sparta byla na koni," prohlásil Vejmelka.

Domácí srovnali v rozmezí 104 vteřin. Další šok si nechali na závěr třetí části, kdy 15 vteřin před koncem zaznamenal David Tomášek vítěznou branku. "Byl to důkaz toho, že jsme závěr podcenili a nehráli jsme 60 minut, ale jen 50 a krutě se nám to vymstilo. Musíme se z toho poučit. I takové zápasy bohužel jsou. Rozhodně jsme tady chtěli bodovat, měli jsme to dobře rozehrané," mrzelo třebíčského odchovance.

Utkání nabídlo přímý souboj o první příčku. Podle Vejmelky se ale na to Kometa nesoustředila. "Šli jsme do toho s tím, že chceme vyhrát za každou cenu. Na tabulku se nedíváme. Je tak vyrovnaná, že bychom byli rádi za každý bod. Bohužel nemáme nic. Tak, jak jsme to měli rozehrané, jsme rozhodně měli bodovat za tři body. Špatný zápas od nás," završil Vejmelka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články