Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Pod analgetiky jsem to zvládl, ale další zápas by byl o hubu, oddechl si po postupu Konrád

V základní části nasbíral nul spoustu, ale na tu první ve vyřazovací části si musel počkat až do letošního předkola. A Branislav Konrád si ji připsal v nejlepší možný čas. V utkání proti Karlovým Varům pochytal všech 25 střel a pomohl nejenom k výhře Olomouce 3:0, ale také k postupu do čtvrtfinále. Slovenský brankář přitom kvůli zranění měl být pro sérii dvojkou, ale nakonec i díky tišícím prostředkům pomohl Hanákům k napravení loňského neúspěchu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 4. předkola Olomouc – Karlovy Vary

"Na nulu jsme moc nemyslel, ale ke konci samozřejmě ano. Psalo se, že mám asi 30 vychytaných nul a žádnou z nich v play-off. Teď už mám nulu v play-off a můžu s tím být spokojený," řekl Konrád.

"Bylo důležité, že jsme se dostali do vedení. Potom jsme ve druhé třetině odskočili na dva góly a přestáli několik ošemetných situací. Třetí třetinu jsme začali výborně a Vary nic neměly. Paradoxně největší šanci měly v naší přesilové hře, ale i to jsme ustáli. Pak jsme dali gól na 3:0, který nás uklidnil. V té době už jsem věděl, že to dotáhneme do vítězného konce," uvedl Konrád.

Byl rád, že zápřah ve dvou zápasech zvládl, poté, co se v Brně deset dní před startem play-off zranil. "Nějak to teď pod analgetiky zvládám, ale zítra už by to asi bylo o hubu. Honza odchytal výborně první zápas a ve druhém to nevyšlo celému týmu. Trenéři se mě poté ptali, jestli jsem připravený, tak jsem řekl, že ano, a jsem hrozně rád, že to vyšlo," prohlásil pětatřicetiletý gólman.

Olomouc vyhrála první duel v sérii doma, který začal ve středu a kvůli nezpůsobilému ledu se dohrával až ve čtvrtek. Potom sice prohrála v sobotu v Karlových Varech 4:7, přestože vedla 3:1, ale v neděli po obratu z 0:2 vyhrála na západě Čech 3:2 v prodloužení.

"Začali jsme výborně doma v prvním zápase, který jsme zvládli perfektně. Potom nás Vary trochu překvapily ve druhém zápase. I přesto, že jsme vyhrávali, tak náš výkon nebyl dobrý a zápas nám nevyšel. V dalším zápase to zase bylo naopak - prohrávali jsme, pak jsme to otočili a to byl možná nejdůležitější moment série," prohlásil Konrád.

"Vraceli jsme se domů za stavu 2:1 na zápasy a nikdo z nás nechtěl hrát pátý rozhodující zápas jako minulý rok," připomněl Konrád loňskou sérii s Vítkovicemi, v které Hanáci vedli 2:1 na zápasy, ale nakonec vypadli.

Ocenil výkon útočníka Jakuba Orsavy, který se na postupu podílel pěti brankami a třemi asistencemi. "Osm bodů ve čtyřech zápasech je dost, skoro jako McDavid," použil Konrád přirovnání k suverénnímu lídrovi kanadského bodování NHL.

Po zápase ještě nevěděl, zda jeho tým půjde ve čtvrtfinále na vítěze základní části Pardubice, nebo druhé Vítkovice. Nakonec to bude Dynamo "Příštího soupeře si nejde vybrat, jeden je lepší než druhý. Musíme co nejlépe zregenerovat a v prvních zápasech možná trochu využít toho, že měli delší pauzu. Prognózy moc nevnímám, ale postup do čtvrtfinále bereme jako zadostiučinění," uvedl Konrád.

"První polovina soutěže byla z naší strany fantastická, tam jsme to váleli. Druhá byla o něco horší, ale hráli jsme někdy i bez deseti hráčů. I já sám jsem byl v podstatě polovinu sezony zraněný nebo nemocný. Strašně těžko se do toho potom dostává. Za celý tým můžu říct, že i proto jsme hrozně rádi, že jsme postoupili do čtvrtfinále," dodal Konrád.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články