Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Po posilách nečekaná rána. Jágr bude Kladnu pravděpodobně chybět v úvodu extraligy

Ačkoli absolvoval většinu přípravných zápasů, start extraligy bude probíhat zřejmě bez něj. Jaromír Jágr, sedmačtyřicetiletý útočník a majitel kladenského klubu, přijde o úvod nového soutěžního ročníku kvůli svalovému zranění.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"Škoda. Ale všechno se stává z nějakého důvodu," uvedl Jágr pro iDNES.cz před přípravným zápasem Kladna na ledě prvoligového Ústí nad Labem, do kterého již nezasáhl. "Nechci to detailně rozebírat, bohužel s tím zraněním nemám až takové zkušenosti, nikdy se mi to nestalo. Nevím, jak dlouho budu mimo," řekl Jágr.

Stejně jako při minulých zraněních svůj zdravotní stav konzultuje hlavně s profesorem Pavlem Kolářem. "Něco jsme debatovali, něco jsme udělali. A uvidíme, jak na to sval bude reagovat. Ale myslím si, že to bude delší než jen tento zápas," uvedl slavný útočník, jenž ze zdravotních důvodů vynechal většinu utkání v minulé sezoně. V závěru ale Kladnu výrazně pomohl k návratu mezi elitu.

Problémy má Jágr od úterý. "Je to někde v oblasti pánve, kyčle. Svaly, které jsou na to napojené. Nevím, jak se mi to mohlo přihodit. Bylo to na úterním tréninku. Asi trochu z únavy, přijeli jsme z Itálie. Větší indicie, že by mě něco bolelo, jsem neměl," uvedl mistr světa, olympijský šampion a vítěz Stanleyova poháru.

Pravděpodobná absence jej mrzí hlavně proto, že zvládl absolvovat celou přípravu. "A ztratil jsem i deset kilo. Najednou taková nepříjemná situace. Ale musíme to brát, jak to je," řekl Jágr. Naznačil, že je možné, že před startem v extralize odehraje zápas i za prvoligové Ústí, s nímž Kladno úzce spolupracuje.

Jágr očekává, že se jeho stav může změnit ze dne na den. "V pátek mi do toho byla píchnutá injekce, nyní to bolí o něco víc než předtím, to se asi dalo očekávat. Tyhle typy zranění se můžou změnit ze dne na den. Jde jen o to, abych vydržel dělat věci, které můžu, aby mě bolest neomezovala," uvedl druhý nejproduktivnější hráč v historii NHL.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články