Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Po dvou letech domácí výhra nad Berany. Třinec vydřel vítězství 2:1

Byl to tuhý boj. Nakonec Třinec mohl slavit výhru nad nepříliš oblíbeným soupeřem. V dohrávce 40. kola extraligy zvítězil nad Zlínem 2:1. Berany porazil doma po téměř dvou letech. Vítězný gól dal ve 23. minutě útočník Erik Hrňa. Hosté nebodovali potřetí za sebou a na desátý Litvínov ztrácejí tři body.

Utkání Třinec - Zlín
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Zápas nás stál hodně sil. Zlín je nepříjemný silový soupeř. Bylo tam hodně soubojů, střetů, zblokovaných střel. Výhru jsme vydřeli," uvedl třinecký obránce Milan Doudera. "Podali jsme super výkon, k ničemu jsme je kromě dvou nájezdů nepustili. To se nám občas stává, když ty soupeře drtíme nebo máme velký tlak, tak kolikrát zapomeneme na zadní vrátka. Naštěstí toho Zlín nevyužil," řekl.

Nejnebezpečnějším hráčem první třetiny byl domácí Polanský. Nejdříve střílel v přečíslení dva na jednoho jen do hrudi Kašíka, ale v dalším střídání efektně zakončil křížnou přihrávku Gernáta. Tu zachytil asi metr od levé tyče, přehodil si puk na bekhend a zasunul ho do odkryté branky. Třinecký útočník pak v dalším brejku dvou na jednoho trefil horní tyčku.

"Moc mě mrzí, že jsme v první třetině, kdy jsme byli o hodně aktivnější, nedali více gólů. Mohlo to být klidnější utkání," prohlásil Polanský, který dnes nastupoval ve středu útoku se sourozenci Kovařčíkovými. "Tak nějak mě infikovali tou radostí z hokeje, kterou mladí kluci každé střídání mívají. Najednou jsem měl hodně střel, tolik jich nemám ani za zápas jako dnes v prvních třech střídáních. Až mě to překvapilo," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Třinec - Zlín

V 10. minutě poklepal asistent zlínského trenéra Hamrlík na záda svého osmnáctiletého syna Matyáše, který o chvíli později naskočil k prvnímu extraligovému startu. "Sem tam jsem měl nějaké krize, ale dobré. Odehrál jsem si to, žádné velké chyby. Kluci mě povzbuzovali, užil jsem si to," uvedl Hamrlík, který odehrál pět střídání a necelé čtyři minuty.

Hosté brzy poté s velkou dávkou štěstí vyrovnali. Střelu Gazdy vyrazil Hrubec betonem do strany, ale od chráničů Kovařčíka se kotouč odrazil do branky. Otočit skóre mohl v oslabení Kubiš, který se po chybě Gernáta dostal do úniku, jenže třinecký gólman jeho střelu kryl.

Zlín nasbíral v prostřední třetině osm trestných minut a Třinec hned první přesilovou hru využil. Růžička nabil Hrňovi, který dělovkou propálil Kašíka, byť ten si konečkem lapačky na puk sáhl. U gólu si připsal díky asistenci premiérový bod v dresu Ocelářů útočník Vrána, nedávná posila ze Sparty. V dalších početních výhodách domácí soupeře svírali a vytvořili si několik dalších gólových šancí. Skóre se už ale ve druhé třetině nezměnilo ani na druhé straně po úniku Hermana - Hrubec jeho pokus ztlumil lapačkou.

Třinec byl ve třetí třetině aktivnější a při pokusu Vrány domácí fanoušci už zvedali ruce nad hlavu, ale Kulda puk vyškrábl z brankové čáry. Vzápětí zastavila Vránu tyč. Největší šance na vyrovnání se Zlínu naskytla v 57. minutě, kdy fauloval Werek, přesilovou hru navíc Berani umocnili šestým hráčem v poli. Pojistku měl na holi Vrána, jemuž střelu do prázdné branky bravurně zblokoval obránce. O další nápor se hosté připravili sami, když hráli po špatném střídání v sedmi.

HC Oceláři Třinec - PSG Berani Zlín 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Polanský (Gernát, M. Kovařčík), 23. Hrňa (Martin Růžička, P. Vrána) - 14. Gazda (Herman, Honejsek). Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Polák, Tošenovjan. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 4205.

Třinec: Hrubec - Roth, M. Doudera, Matyáš, Gernát, D. Musil, Galvinš - Hrňa, Marcinko, Werek - Martin Růžička, P. Vrána, Dravecký - O. Kovařčík, Polanský, M. Kovařčík - Svačina, Hladonik, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Zlín: Kašík - Freibergs, Žižka, Gazda, Řezníček, Ferenc, Valenta, Matyáš Hamrlík - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Šlahař, P. Sedláček, Lakatoš - Honejsek, Fryšara, Herman - Werbik, Popelka, E. Kulda. Trenéři: R. Svoboda a Martin Hamrlík.

Václav Varaďa: (Třinec): "Odehráli jsme těžký zápas a jsou to skvělé tři body proti soupeři, který proti nám hraje vždy velmi dobře. Začátek nám ale nevyšel. Zlín měl přesilovou hru, ve které to smrdělo gólem. Měli před sebou několikrát prázdnou branku, ale podařilo se nám je zablokovat a kotouč šel nad nebo vedle. Se štěstím jsme to ustáli. Pak nám pomohla první branka."

Robert Svoboda (Zlín): "Je škoda, že se nám nepodařilo získat alespoň bodík. V první třetině jsme měli dvě vyložené šance, nicméně jsme se vlastním gólem domácích vrátili do hry. Druhá třetina byla velmi těžká, hráli jsme sérii oslabení a měli jsme stejné hráče v zápřahu. To se na konci projevilo, když jsme si nebyli schopni vytvořit tlak. Výborný Libor Kašík nás držel ve hře až do konce, ale bohužel odjíždíme bez bodu."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články