Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Plzni se vzdálilo play-off, prohrála v Litvínově

Litvínov – Křehký náskok před Zlínem je pryč. Plzeň, která prohrála v Litvínově 0:2, spadla na jedenáctou příčku, která místo předkola play-off znamená jen play-out. Plzeň se na severu Čech vůbec neprosadila, naopak domácí se trefili dvakrát v první třetině zásluhou Černého a Gerháta a zbytek zápasu kontrolovali. Litvínov si tak zřejmě zajistí přímý postup do play-off.

Litvínovští hokejisté se radují ze vstřelené branky
zdroj: ČTK/Zavoral Libor

Do první šance utkání se dostal domácí Pavlík, který nejprve prověřil Machovského střelou z levého křídla a poté i tvrdým pokusem od modré čáry, hostující brankář oba pokusy zneškodnil. V páté minutě se na útočný výlet vydal Kubát, i jeho střelu z mezikruží ale zastavil pozorný Machovský.

O dvě minuty později se Severočeši ujali vedení. Hezkou kombinaci druhé formace završil rychlým výjezdem zpoza branky a zakončením mezi Machovského betony Černý, pro kterého to byla čtvrtá trefa ve čtvrtém utkání za sebou. Na druhé straně trefil Svoboda ranou od modré pouze boční síť.

Ve 13. minutě Verva svůj náskok zvýšila. Hořava krásným pasem našel před brankou Gerháta a ten střelou z první překonal Machovského. V závěru první části hráli hosté dvojnásobnou početní výhodu trvající 72 vteřin, krom nepřesné střely Kubalíka si ovšem nedokázali vypracovat žádnou šanci.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Plzeň

"Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání, což se také potvrdilo. Bylo to stále vyrovnané. Hosté hráli velice dobře, měli spousty šancí, nám se povedla první třetina, a ta rozhodla," řekl po utkání František Gerhát.

Stejnou a opět dlouhou výhodu dvou hráčů v poli měli hosté i na začátku druhé třetiny. Střely Kubalíka, Svobody a Kadlece ale zneškodnil výtečný Janus, kterému sekundovala pozorně bránící trojice hráčů na ledě.

"Utkání rozhodly přesilové hry. Nesehráli jsme je špatně, ale hodnotí se podle gólů. Neodrazilo se nám to, i když jsme měli spousty střel. Tam se utkání zlomilo," řekl útočník hostů David Stach. V 28. minutě se na Machovského řítil Černý, bekhendový blafák provedl dobře, zakončení už ale tak přesné nebylo.

Další šanci domácích měl Martin Hanzl, střelu z mezikruží zastavil hostující brankář levým betonem. Poté se ukázal i jeho bratr Robin, který rychlou kličkou na brankovišti těsně minul pravou tyčku.

Závěrečné dějství příliš vzruchu nepřineslo. Ojedinělou šanci měl v 45. minutě Lev, ale Janus zakročil. V 54. minutě mohl snížit Svoboda, jeho ránu švihem zastavil domácí brankář. V závěru se hosté odhodlali k power play, ovšem ani to jim nepomohlo k překonání výtečného Januse a k zisku bodů.

"Výborně jsme ubránili oslabení, kluci to zvládli na jedničku. To byl klíč k vítězství. Měli jsme sice trošku štěstí, ale to k tomu patří. Budeme chtít pokračovat na vítězné vlně i na Spartě a potvrdit dobré postavení v tabulce," řekl brankář Jaroslav Janus, jenž k pátému čistému kontu v sezoně potřeboval 35 zákroků.

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. J. Černý (R. Hanzl, M. Hanzl), 13. Gerhát (M. Hořava, Trávníček). Rozhodčí: Pešina, Úlehla - Špůr, Rozlílek. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 5625.

Litvínov: Janus - Gula, F. Pavlík, Sörvik, Kubát, K. Pilař, Z. Sklenička - Martynek, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, Gerhát, Trávníček - Válek, K. Reichel, Jurčík. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Plzeň: Machovský - Kadlec, Kvasnička, Moravčík, Němeček, Čerešňák, Pulpán - T. Svoboda, Kracík, D. Kubalík - M. Procházka, Kratěna, Lev - Indrák, Preisinger, Stach - Schleiss, Koreis, Hrnka. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Hlasy trenérů po zápase  HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň:

Darek Stránský (Litvínov): "První třetina se nám povedla. Měli jsme převahu, dali jsme dvě branky. Ve druhé třetině jsme měli pasáže, kdy nás soupeř přitlačil. Musím pochválit hráče za ubráněné oslabení pěti proti třem. Ve třetí třetině hosté hráli vabank. Měli spousty pološancí, ale výborně jsme to ubránili, odblokovali, zablokovali a díky první třetině jsme získali tři body."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Zaspali jsme první třetinu, domácí na nás vlétli, my jsme snad byli ještě v autobuse, a to rozhodlo celé utkání. Od druhé třetiny jsme se zlepšili, ale byli jsme bezradní v koncovce. Nesmí se nám to stávat, hráče jsme na to upozorňovali. Musíme ale na dnešek rychle zapomenout a soustředit se na další zápas."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články