Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Plzni se daří, výhru nad Motorem řídil dvougólový Kodýtek

Na vítězné vlně pěti zápasů se veze Plzeň. Západočeši si ve 26. kole extraligy poradili s Českými Budějovicemi 4:1. Pod triumf se podepsal dvěma góly Petr Kodýtek, úvodní branku zařídil Tomáš Mertl, tu poslední Filip Suchý. Za Motor korigoval jen Martin Hanzl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň – České Budějovice

Hosté začali aktivněji a při vyloučení Piskáčka musel již ve třetí minutě včasným skluzem zastavit Dzierkalsovu ránu bez přípravy gólman Svoboda. Na druhé straně si poradil jeho protějšek Strmeň s průnikem Maláta i šancí Bittena, ale v šesté minutě už po kombinaci s Rekonenem Mertl povedeným bekhendem zblízka otevřel skóre.

Domácí poté převzali iniciativu, při ponechané výhodě svírali soupeře v obranném pásmu a nakonec ve 12. minutě nekrytý Kodýtek po příhře Holešinského zpoza branky zvýšil na 2:0. Hráči Motoru chtěli rychle odpovědět, ale Gazda neuspěl střelou z přečíslení dvou na jednoho. Svoboda si poradil i s nebezpečnou střelou Valského a v 19. minutě ho neprostřelil nekrytý Vráblík z levého kruhu.

Snížení se hosté dočkali ve 25. minutě, když ideální křížnou přihrávku Gulaše poslal do sítě Hanzl. Střelecky aktivnější Motor ale v polovině utkání uchránil od pohromy jen Strmeň, jenž rozklekem vyrazil šanci Langa. Ve 33. minutě se blýskla také plzeňská jednička – Svoboda reflexivně vytěsnil ramenem gólovou střelu Valského po chytré přihrávce Pecha.

Faulem následně nabídl Hrabík hostům pětiminutovou početní výhodu, jenže po šanci Dzierkalse ji předčasně ukončil nedovolený zákrok Vráblíka a při hře ve čtyřech nejprve neproměnil příležitost Štencel a z protiútoku pokazil přečíslení tří na jednoho Baránek.

Závěrečná dvacetiminutovka byla opatrnější z obou stran. Strmeň se vyznamenal ve 44. minutě proti přesilovkovému pokusu Budíka z mezikruží, jenže jeho spoluhráče brzdila ve snaze o vyrovnání nedisciplinovanost. Indiáni sice přesilovky promarnili, stejně si však vedli sedm minut před koncem hosté při vyloučení Maláta a naopak po akci Holešinského pohodlně dorážel na 3:1 Kodýtek. Při hře Motoru bez brankáře ještě navýšil konečné skóre Suchý.

HC Škoda Plzeň - HC Motor České Budějovice 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Mertl (Rekonen, Kvasnička), 12. Kodýtek (Holešinský), 57. Kodýtek (Holešinský, Malát), 59. Suchý (Baránek, Schleiss) - 25. M. Hanzl (Gulaš, Strnad). Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Malý, J. Svoboda. Vyloučení: 3:4, navíc Hrabík (Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 4163.

Sestavy:

Plzeň: Miroslav Svoboda - Zámorský, Baránek, Kaňák, Piskáček, Kvasnička, Budík - Hrabík, Kodýtek, Schleiss - Holešinský, Malát, Suchý - Rekonen, Mertl, Lang - Adamec, Bitten, A. Dvořák. Trenér: Kořínek.

České Budějovice: Strmeň - Vráblík, Štencel, Hovorka, Plášil, Gazda - F. Přikryl, M. Toman, Čachotský - Gulaš, M. Hanzl, Strnad - Valský, Pech, Dzierkals - Karabáček, Vopelka, V. Tomeček. Trenér: Modrý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články