Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Plzeňský Kadlec: Povedlo se nám zachovat chladnou hlavu

Plzeň - S velkým odhodláním a především chladnou hlavou šli hokejisté Plzně podle zkušeného obránce Petra Kadlece do čtvrtého semifinále, v němž čelili hrozbě stavu 1:3 na zápasy. Spartu díky tomu i přes nepříznivý vývoj dokázali porazit, sérii vyrovnali na 2:2 a fanouškům tak dopřáli jistotu, že minimálně ještě jednou si půjdou v této sezoně užít vyřazovací boje.

"Na tu prohru ze třetího utkání jsme zapomněli hned včera večer. Řekli jsme si, že musíme hrát dneska jinak, chtěli jsme zachovat více chladnou hlavu, což se nám také povedlo," řekl Kadlec. "Včera v první třetině nám tam jezdili pořád dva na jednoho a tři na dva, byli jsme moc vybláznění a hráli jsme jak někde na rybníku. Když nemáme puk, tak tam nemůžeme vletět. Dneska tam ty situace už nebyly," porovnával.

V herně velmi vyrovnané bitvě tahala 'Škodovka' ještě v úvodních vteřinách třetí třetiny za kratší konec provazu. Sparta byla za střeleckou převahu odměněna v 35. minutě přesilovkovou trefou Miroslava Formana. Jenže právě úspěšný střelec pak selhal krátce po druhé přestávce při dorážce do odkryté branky, kdy ho vychytal Matěj Machovský.

"Ten začátek třetí třetiny byl asi zlomový pro celý zápas. 'Machy' tam vytáhl perfektní zákrok a kluci z protiútoku dokázali vyrovnat. Kdybychom tam místo toho dostali gól na 0:2, bylo by asi těžké to otočit," přemítal Kadlec, jenž si pak připsal asistenci u vítězné trefy Ondřeje Kratěny těsně před polovinou třetího dějství.

Nepřehlédnutelnou postavou plzeňského celku byl Ryan Hollweg. Dvaatřicetiletý důrazný forvard měl velkou šanci za stavu 1:1, kdy ho o gól obral sparťanský gólman Tomáš Pöpperle, ale především se jako obvykle zarýval soupeři pod kůži tvrdostí v osobních soubojích. A velkou porci dobře odvedené práce ukázal i v oslabeních.

Sparťan Hlaváč: Bylo to hodně vyrovnané utkání

Po vydařeném závěru základní části, kdy Spartu posílil, se Jan Hlaváč v play-off radoval jen z jediné branky, přestože nastupuje i v přesilových hrách. "Oni hodně dobře blokují naše střely. A hlavně v přesilovce, přestože tam máme dobré střelecké pozice. To si musíme rozebrat a něco na ně vymyslet," prohlásil Hlaváč, účastník více než 400 zápasů v NHL.

Se zástupci domácí Škody se shodl v názoru, že utkání se lámalo v úvodu třetí třetiny, do níž Pražané vstupovali s těsným vedením 1:0. "Bylo to hodně vyrovnané utkání. My jsme měli obrovskou šanci dát na 2:0 na začátku třetí třetiny a nedali jsme ji. Naopak oni z protiútoku vyrovnali," našel Hlaváč klíčový moment v neproměněné gólové příležitosti Miroslava Formana.

Plzeňští navíc po rychlém vyrovnání v 50. minutě díky využité přesilovce vstřelili i vítězný gól. "Za nerozhodného stavu jsme ještě ubránili přesilovku pět na tři, ale vzápětí jsme dostali už ve čtyřech vítězný gól, kdy to jejich hráč trefil přesně pod břevno. S tím nemohl gólman nic dělat," dodal Hlaváč. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články