Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Plzeňský Gulaš: Byli jsme lepší, sérii ještě můžeme otočit

Jedinou prohru od vyřazení jsou hokejisté Plzně. Třetí semifinálové utkání s Kometou Brno ztratili 58 sekund před koncem a v sérii už prohrávají 0:3. Západočeši však odmítají myslet na možný konec sezony. Plzeň totiž na ledě úřadujícího mistra podala solidní výkon a i útočník Milan Gulaš tak věří, že jeho tým má na to, aby ukončil sérii 13 výher Komety v play-off.

Milan Gulaš
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"V zápase jsme byli mnohem aktivnější, byli jsme lepší, ale takový je hokej. Tak to chodí. Nedá se nic dělat, je to 3:0 pro Brno a my budeme zítra hrát stejně jako dnes. A věřím, že to můžeme otočit. Proč ne," řekl Gulaš.

Nad faktem, že domácí zápas rozhodli v čase 59:02, když už to vypadalo, že se bude utkání prodlužovat, moc přemýšlet nechtěl. "Takových momentů už jsem zažil hodně. Mrzí to. Bod má Brno. Musíme to ale hodit za hlavu. Je to 3:0 a série se hraje na čtyři vítězství. Ve čtvrtek do toho půjdeme stejně," řekl dvaatřicetiletý útočník.

Gulaš v zápase vyrovnal na 2:2 a velkou šanci měl i při závěrečné power play. "Měl jsem to na holi, ale bohužel byl špatný led a zvedl se mi puk. Nechci se ale na to vymlouvat. Šance to byla velká a mrzí mě to," uvedl nejproduktivnější hráč základní části extraligy.

Plzeň hrála v Brně dobře od první minuty a v úvodní třetině mohla jít několikrát do vedení. "Jsem rád, že náš výkon v zápasech trošku graduje. Myslím si, že i některé pasáže u nás taky nebyly špatné, dnes jsme po celých 60 minut odváděli super výkon, ale bohužel. Koncovka nás trápí. Lauf, který jsme měli v průběhu sezony, teď nemáme," poukázal Gulaš na fakt, že Západočeši byli nejproduktivnějším týmem dlouhodobé části soutěže.

Ve třech semifinálových zápasech ale dali jen pět branek. "Takové je play-off. Zápasy jsou vyrovnané. Šance tam jsou, ale gólmani chytají výborně. Všichni víme, že hrajeme o všechno. Oba týmy jsou kvalitní. Zatím se štěstí obrací k Brnu," uvedl Gulaš s tím, že série se musí divákům líbit.

Problémem Plzně jsou závěry třetin. Tentkrát inkasovali hosté gól na konci první i třetí dvacetiminutovky. "Nevím, jestli je to koncentrací. Nesmí se nám to ale stávat. Stává se nám to často a kazí nám to dojem v play-off, protože tím ztrácíme zápasy. Všichni si to uvědomujeme, říkáme si to. Dnes to bylo podobné. Ztratili jsme tím zápas," uvedl Gulaš.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 3. semifinále Brno - Plzeň
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články