Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Plzeň zlomila odpor Olomouce v posledních pěti minutách. Z Hané veze výhru 4:0

Plzeň prohloubila současnou výsledkovou mizérii Olomouce. Na ledě Kohoutů zvítězila v 35. kole hokejové extraligy 4:0 a zapříčinila čtvrtou porážku Hanáků v řadě. Indiány ke čtvrtému vítězství z posledních pěti duelů nasměroval Milan Gulaš a v posledních pěti minutách se k němu přidali Němec, Kodýtek a Eberle.

Do domácí sestavy se po delší pauze vrátili nejproduktivnější hráč Irgl a kapitán Vyrůbalík, jenže Olomouc už po 34 vteřinách prohrávala, když otevřel skóre po otočce kolem branky Gulaš. Hanáky tento okamžik nabudil a v následujících minutách se do dobrých šancí dostali Knotek a Burian, ale ani jeden z nich nedokázal přesně zakončit.

V průběhu první třetiny mohly padnout také vlastní góly na obou stranách po odrazech od bruslí obránců. Štěstěna ale byla spravedlivá a puk v obou případech zamířil vedle tyče. Minutu před přestávkou při přesilovce Plzně vyrazil do brejku Knotek, ale po nepřesvědčivém zpracování kotouče musel zakončovat v pádu a Frodla překonat nedokázal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Plzeň

Stejně jako v první třetině se hned v první minutě druhé části do zakončení dostal Gulaš, jenže trefil Lukáše do masky. Pak ujížděl sám na olomouckého brankáře v oslabení Straka. Ani on ale nebyl úspěšný, protože vůbec netrefil branku. Skvělým zákrokem se jen o malou chvíli později prezentoval Lukáš, který nejdříve přečetl Kracíkovu kličku a následně i vsedě vychytal střelu od modré čáry. Olomouc se dostala do dobrých střeleckých pozic z vrcholku kruhů pro vhazování. Přestože náznaků šancí bylo ještě několik, druhá třetina žádnou další branku nepřinesla.

Ve třetím dějství se Plzeň dostala do několika závarů před Lukášem při přesilových hrách. Přestože bylo v brankovišti domácího brankáře pořádně rušno, stav se neměnil. Olomouc se do šance dostala zásluhou Irgla a jeho střely z úhlu. Frodlovi sice vypadl puk do brankoviště, ale tam nebyl na dorážku nikdo z olomouckých hráčů.

Dobrou hru Hanáků v oslabení potvrdila také situace, kdy na Frodla ujížděl osamocený Knotek. Brankář Plzně byl však opět bezchybný. Ve stejné přesilové hře se blýskl i jeho protějšek Lukáš, který zasáhl proti střele Kováře, kterou před ním ještě nebezpečně tečoval Gulaš.

Plzeň o svém vítězství definitivně rozhodla v posledních pěti minutách. O druhou trefu se postaral Němec, který se šikovně protáhl před branku a prostrčil Lukášovi puk mezi betony. Vzápětí se po nahrávce bývalého Olomoučana Eberleho prosadil Kodýtek. Sám Eberle pak po přečíslení skóre uzavřel.

35. kolo hokejové extraligy:

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 0:4 (0:1, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 1. Gulaš (D. Kindl, Jan Kovář), 55. V. Němec, 57. Kodýtek (Eberle), 59. Eberle. Rozhodčí: Úlehla, Hribik - Ganger, V. Hanzlík. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 3953.

Sestavy:

Olomouc: Lukáš - Staněk, Jaroměřský, J. Galvas, Ondrušek, Švrček, Rutar, Vyrůbalík - Jergl, J. Knotek, Ostřížek - Irgl, Strapáč, Burian - V. Tomeček, Kolouch, Holec - B. Mráz, Skladaný, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.

Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Pulpán, Allen, N. Jones, Kaňák, Vráblík, Kvasnička - Gulaš, Jan Kovář, D. Kindl - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Indrák, Kracík, V. Němec - Kantner, Preisinger, Pour. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík, Špaček a Pejchar.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články