Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Plzeň začala semifinále zhurta, Třinec v play-off poprvé padl

Suverén narazil. V úvodním zápase semifinále extraligy podlehli hokejisté Třince na svém stadionu Plzni 1:4. Cesta týmu, který přešel ve čtvrtfinále přes Vítkovice jasně 4:0 na zápasy, se tak hned v úvodu komplikuje. Plzeňští hráči za sebou mají sedm zápasů s Olomoucí, ale jak se zdá, energii jim to neubralo. Výhru hostům zařídila elitní řada, tři body si připsali Jan Kovář (2+1) a Milan Gulaš (1+2). 

Třinec - Plzeň, Petr Kodýtek a Vladimír Svačina
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Plzeň uzavřela čtvrtfinálovou sérii o pět dní později než Třinec a na ledě působila v úvodní třetině živějším dojmem. Její kapitán Gulaš zařídil průnikem přesilovou hru, v níž potrestal Růžičkův faul z dorážky Kracík.

Při druhé gólové akci už Gulaše nikdo nezastavil, plzeňský hráč si v souboji jeden na jednoho elegantně posadil Galvinše a nechytatelnou ranou rozvlnil síť podruhé. Zúročil tím střeleckou aktivitu hostů 16:8.

Bezchybné to z plzeňské strany nebylo, ale ve druhé minutě tým při úniku Polanského podržel Frodl, který zasáhl levým betonem. V přečíslení dvou domácích na jednoho to vzal na sebe Ondřej Kovařčík, ale minul. To Adamský zkraje prostřední třetiny hostujícího gólmana překonal, ale pravá tyčka byla proti.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 1. semifinále play-off Třinec – Plzeň

Až do 25. minuty se hráči Plzně zdrželi pobytu na trestné lavici, ale poté je v oslabení čekala zkouška ohněm. Za příliš mnoho hráčů a kvůli faulu Kováře, který podrazil Hrubce při návratu do branky, hráli hosté 71 sekund ve třech. Domácí ale Frodla neohrozili a v dohrávané přesilové hře se blýskl obětavým zákrokem Jones, který zblokoval Ciencialovu střelu do odkryté branky.

Plzeň přečkala ještě jedno oslabení a po něm se stala málokdy vídaná věc - ve vlastním pásmu vybojovala u mantinelu puk a vyrazila do přečíslení čtyři na jednoho. Gulaš s Kovářem ale zbývající hráče nepotřebovali. Kapitán Indiánů ukázkově předložil puk Kovářovi, který ho pohodlně doklepl do prázdné branky.

Třinec začal třetí třetinu přesilovou hrou, ale z domácích hokejek se vytratil klid a hráči toho příliš nevymysleli. Oceláři však nic nevzdali a byli odměněni. Po faulu Pulpána na Michala Kovařčíka nařídil rozhodčí trestné střílení a Martin Růžička dal zápasu povedeným forhendovým blafákem nový náboj.

Další drama ale brzy nato nepřipustil Kovář, který dorazil do sítě Gulašovu střelu. Plzeň pak už bez problémů dovedla utkání do vítězného konce.

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 45. Martin Růžička z tr. střílení - 11. Kracík (N. Jones, Indrák), 16. Gulaš (Jan Kovář), 34. Jan Kovář (Gulaš, P. Straka), 50. Jan Kovář (Gulaš). Rozhodčí: Hodek, Kika - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 5161.

Třinec: Hrubec - Roth, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Matyáš, Adámek - Martin Růžička, P. Vrána, Svačina - Hrňa, Š. Novotný, Werek - Dravecký, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala - Chmielewski. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Plzeň: D. Frodl - N. Jones, Moravčík, Čerešňák, Pulpán, Vráblík, Allen - Gulaš, Jan Kovář, Pour - Indrák, Kracík, V. Němec - D. Kindl, V. Nedorost, Kantner - Eberle, Kodýtek, P. Straka. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články