Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Plzeň už i s Moravčíkem vyrukuje na Brno, Liberec hájí první místo na ledě Pardubic

Obchod už je zavřený, nyní si extraligové týmy musí vystačit s tím, co mají. V 41. kole, tedy prvním po uzávěrce přestupů, táhne souboj pátého se šestým. Plzeň posílená navrátilcem ze zámoří, bekem Michalem Moravčíkem hostí Kometu Brno, která zase přivítala zpět brankáře Marka Čiliaka. Fantom posledního ale ještě nebude k dispozici. Vedoucí Liberec se představí na ledě posledních Pardubic, těsně druhý Třinec chce využít jeho případného zaváhání. Sestřihy, rozhovory a zajímavosti z tohoto kola sledujte v pravidelném pořadu Buly od 21:00.

Škoda Plzeň - Kometa Brno

Plzeň podlehla ve středu v Liberci 0:4 a její série šesti výher skončila. "Čeká nás další těžký soupeř a další velká výzva. Máme s Brnem nepříznivou bilanci, takže ji určitě budeme chtít zlomit. V Plzni bude plný dům, s tak kvalitním týmem, jakým je Kometa, jsou to skvělé zápasy a očekávám, že zápas bude opět mít vysokou úroveň," řekl útočník Milan Gulaš.

Kometa nabírá s blížícím se play-off mistrovskou formu. Třikrát po sobě naplno bodovala, s Chomutovem (7:1) chytila střeleckou slinu a trenér Kamil Pokorný si libuje, že v týmu je pohoda a hráčům stoupá sebevědomí. "Rádi bychom v bodové šňůře pokračovali i v Plzni, která ale také má formu. Bude to zase velmi těžké utkání," řekl Pokorný.

Právě se Západočechy se Brňanům enormně daří, všechny tři duely v ročníku skončily výhrou Komety, byť těsnou. "Těžko se to vysvětluje, ale ve všech zápasech jsme hráli výborně. Plzeň je soupeř, který nebetonuje, má hokejisty, kteří hrají hodně dopředu, hra má potom spád a to nám vyhovuje," popsal Pokorný. Brno ještě nevyužije služby navrátilce Čiliaka.

Dynamo Pardubice - Bílí Tygři Liberec

Pardubice touží lídra zaskočit a obrat o body. "Liberec patří k tomu nejlepšímu, co extraliga nabízí. Zápasy s ním jsou vždy velice kvalitní. Věřím, že nejinak tomu bude i teď v pátek a budeme Bílým Tygrům důstojným soupeřem, pokusíme se překvapit," prohlásil trenér Ladislav Lubina.

"Nesmíme nic podcenit, i když je soupeř poslední v tabulce. Pardubice tvrdě bojují o každý bod, takže nás určitě nečeká nic lehkého. Navíc nás v sezoně dokázaly dvakrát porazit," připomněl liberecký gólman Roman Will.

Olomouc - Oceláři Třinec

Osmou Olomouc prověří druhý Třinec. "Musíme sladit obranu s útokem. Možná je to takové klišé, ale proti lepším týmům se hraje líp. Člověk se na ně víc připraví. Nám Třinec sedí víc, protože jde o takové hokejovější mužstvo, když to tak řeknu. Snad to v pátek urveme a získáme nějaké body," přál si brankář Jan Lukáš.

Třinec získal na hostování do konce sezony z Mladé Boleslavi gólmana Pavla Kantora.

Piráti Chomutov - Hradec Králové

Chomutovští už se mohou zase plně koncentrovat na výkony na ledě, vedení klubu našlo cestu z neuspokojivé finanční situace a dohodlo se s hráči na postupu v otázce opožděných výplat. "Jde o řešení, které jako kabina akceptujeme," potvrdil zkušený útočník Radek Duda.

Hradec Králové prohrál tři z posledních pěti zápasů. "Chomutov je bojovným týmem. Víme, že tam mají i jiné problémy než sportovní, ale na to hledět nesmíme. Určitě to bude nepříjemný zápas," předpověděl obránce Dominik Graňák.

Sparta Praha - Vítkovice

Spartě se v poslední době na Ostravany vůbec nedařilo. "V Hradci jsme odehráli minule výborný zápas. Musíme se hlavně soustředit na náš týmový výkon a podílet se všechny lajny na gólech, jako tomu bylo naposledy v Hradci," prohlásil útočník Lukáš Pech.

Vítkovice trápí marodka. Vedle dlouhodobě zraněného Kurovského v pátek určitě nenastoupí Roman a Výtisk, otazníky visí nad Gregorcem, Trškou a Šidlíkem. Novou tváří mezi Ostravany je ale zkušený bek Hrabal.

"Sparta vyhrála v Hradci, odehrála doma z pohledu výkonu velmi povedený zápas s Libercem. Neřekl bych, že se jí obecně nedaří, nedařilo se jí spíš v posledních zápasech promítnout herní výkon do výsledků. Ale to neubírá z jejích kvalit, které začínají na střídačce velice zkušenou trenérskou personou a pokračují přes hráče na ledě," řekl trenér Jakub Petr.

Mladá Boleslav - Karlovy Vary

Už deset bodů k dobru na jedenáctý Zlín má po výborných výkonech v posledních týdnech Mladá Boleslav. Může tak naopak bojovat o první šestku. "Snažíme se zůstat při zemi, ale zároveň máme zdravé ambice," podotkl útočník Pavel Kousal. Středočeši navíc dali za poslední tři vystoupení 17 branek. "Je to určitě dobře, budeme si teď mnohem víc věřit. Nezbývá než doufat, že jsme se nevystříleli," dodal Kousal.

Hokejisté Karlových Varů dokázali Středočechy dvakrát v sezoně porazit s nulou. "Boleslav vyhrála poslední tři utkání, ve kterých vstřelila plno branek. Hraje v obrovské formě a pohodě. Ale i my předvádíme zlepšenou hru. Poslední zápas jsme dokázali vyhrát, což nám dodalo psychickou pohodu a sebedůvěru," řekl asistent trenéra Tomáš Mariška. Energie se musí až dva měsíce obejít bez zraněného útočníka Beránka.

Zlín - Litvínov

Zlín čeká možná klíčový duel v boji o play-off, na svém ledě přivítá Litvínov, který je v tabulce na desátém místě o tři body před Berany. Jiný cíl než vítězství domácí mít nemohou. "Je to utkání pravdy a tak je k tomu třeba přistoupit, s maximální bojovností a nasazením," řekl kouč Robert Svoboda.

Do sestavy se vrací Nosek, mimo zůstává Okál, jemuž disciplinární komise zamítla odvolání a potvrdila třízápasový trest. Nová posila Kanko se zúčastní až pátečního rozbruslení a pak se trenér rozhodne, do které formace jej zařadí.

Litvínov ve třech z posledních čtyř utkání nebodoval. I proto musí nutně zabrat, aby udržel postavení v desítce. "Potřebujeme nahnat určitý počet bodů, abychom se dostali, kam chceme," burcoval bek Jiří Hunkes.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články