Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Plzeň uspěla na ledě Litvínova, rozhodla první třetina

Plzeň vyhrála na ledě Litvínova 4:2 a potřetí za sebou naplno bodovala. Severočeši si naopak připsali třetí porážku po sobě a doma vyšli bodově naprázdno po šesti utkáních. Gólem a asistencí se na druhé výhře Plzně nad chemiky v sezoně podíleli útočníci Kryštof Hrabík a Jan Schleiss. Domácím nepomohly ani dvě branky obránce Janise Jakse.

Utkání Litvínov - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Po reprezentační přestávce jsme prohráli v Brně, i když náš výkon nebyl špatný. Pak se nám nepovedl domácí zápas. Věděli jsme, že náš čekají těžká utkání, ale neustále jsme nabádali hráče, že se nic neděje. Že poctivou prací můžeme zápasy uhrát. A potvrdilo se to. Je to jen o přístupu, nasazení, plnění systémů a věcí, co klukům říkáme," řekl trenér hostů Petr Kořínek.

Domácí zřejmě i s ohledem na nevydařený závěr nedělního zápasu v Mladé Boleslavi začali opatrně a úvod utkání tak patřil Plzni. Chemici se poprvé v útočném pásmu osmělili až v 6. minutě, prosadit se však nedokázali.

V polovině první třetiny Západočeši nevyužili přesilovou hru, vzápětí ale udeřili v oslabení. Godlova zaváhání při rozehrávce za brankou využil Hrabík a otevřel skóre.

Severočeši ale ještě v pokračující výhodě vyrovnali. Sekundu před Bittenovým návratem na led prostřelil Svobodu v plzeňské brance Jaks.

Hosté se ještě v úvodní dvacetiminutovce dostali zpět do vedení. Hrabíkova důrazu v napadání využil kapitán Schleiss a gólem oslavil podpis nové smlouvy. "Jsem rád, že jsem prodloužil smlouvu, že jsme vyhráli, že to tam padlo. Určitě dobrý den," usmíval se Schleiss.

Při Berkově vyloučení se navíc po Malátově akci prosadil i Rekonen a Škoda šla do kabin s vedením 3:1.

"První třetina rozhodla. Vstoupili jsme do zápasu strašně lehkovážně, dostali jsme tři góly skoro do prázdné brány. Pak už jsme to nedokázali dohnat," řekl kapitán domácích Matúš Sukeľ.

"Hlavně první dvě branky, které jsme dostali, byly ostudné. V prvním případě tři naši hráči visí na Filipovi Suchém, to mluví samo za sebe. U druhé branky jsme měli kotouč a měli jsme to vyřešit úplně jinak, jednodušeji," podotkl trenér Karel Mlejnek.

Místo Godly se následně do litvínovské branky postavil Zajíček, více práce měl ale jeho protějšek Svoboda. Hned v 21. minutě se do brejku dostal Abdul, trefil však jen tyč.

Domácí následně přečkali oslabení a v přesilovce byl blízko snížení Estephan, opět ale jen orazítkoval brankovou konstrukci. V závěru druhé části poté neuspěl ve slibné příležitosti ani Stránský.

Také ve třetí třetině byli Litvínovští aktivnější a tlačili se do útoku. Svoboda ale chytal spolehlivě a podržel svůj tým i při vyloučení Houdka a Suchého.

V 55. minutě se tři tisícovky diváků na Stadionu Ivana Hlinky dočkaly snížení, když se opět tvrdou střelou prosadil obránce Jaks.

Tři minuty před koncem se domácí rozhodli odvolat brankáře, i přes tlak ale nakonec sami počtvrté inkasovali.

"Musíme se vrátit k malým věcem, dohrávat souboje, být rychlejší, dělat vše poctivě. Série porážek není příjemná, ale věřím, že se karta obrátí a poctivou prací vše vrátíme zpět," řekl Sukeľ.

HC Litvínov - HC Plzeň 2:4 (1:3, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 15. Jaks (Estephan), 54. Jaks (Abdul, M. Sukeľ) - 15. Hrabík (Suchý), 17. Schleiss (Kodýtek, Hrabík), 20. Rekonen (Malát, Suchý), 60. Holešinský (Schleiss, Zámorský). Rozhodčí: Kika, Pilný - Ondráček, Zíka. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3011.

Litvínov: Godla (21. Zajíček) - Zile, Jaks, D. Zeman, Freibergs, Wesley, Demel, Šalda - P. Zdráhal, Estephan, Š. Stránský - Abdul, M. Sukeľ, Kudrna - Hlava, Gut, P. Straka - Havelka, Berka, Zygmunt. Trenér: Mlejnek.

Plzeň: Miroslav Svoboda - Kaňák, Piskáček, Zámorský, Baránek, Kvasnička, Houdek - Holešinský, Malát, Suchý - Hrabík, Kodýtek, Schleiss - Rekonen, Mertl, M. Lang - Adamec, Bitten, A. Dvořák. Trenér: Kořínek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články