Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Plzeň ukončila domácí trápení výhrou nad Hradcem 3:1

Plzeň - Hokejisté Plzně až na osmý pokus doma naplno bodovali. V předehrávce 34. kola porazili Hradec Králové 3:1. V součtu s nedělním vítězstvím v Třinci Indiáni po předchozí sérii čtyř duelů bez bodu uspěli podruhé za sebou, což se jim v tomto ročníku dosud nepovedlo. Hradečtí potvrdili mizernou sérii z venkovních zápasů, během níž prohráli poosmé z devíti pokusů.

Plzeňští hokejisté
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Domácí povzbuzeni výkonem v Třinci naskočili do utkání aktivně a hosté měli problémy dostat se z vlastního pásma. V 10. minutě Indrák po obhození Vydareného jel sám na hradeckou branku, Rybár si však s jeho zakončením poradil. Radosti se domácí ale dočkali až po pauze, když ve 22. minutě Vondráček úspěšně tečoval nahození Pulpána od modré čáry.

Převahu si stále udržovali častěji střílející Západočeši, naráželi ale na pozorně chytajícího Rybára. Po šikovné Kracíkově zadovce ho neprostřelil Kubalík a po polovině utkání na slovenském gólmanovi ztroskotali v dobrých pozicích i Indrák a Vracovský. Ve 34. minutě však zaváhal při rozehrávce za brankou Sochůrek a po nabídce od Köhlera vyrovnal přesně mířící Bednář.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Hradec Králové

"Byla škoda, že jsme se tam při rozehrávce nedohodli dobře s beky. Trefil to dobře, dal mi to pod rukou. Bedýnka (Bednář) je nejnebezpečnější zakončovatel Hradce. U toho nikdy nevíme, jak to provede při zakončení," komentoval vyrovnávací branku Hradce Králové brankář Sochůrek.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili lépe hosté, zbrzdila je ale nedisciplinovanost. Dvě oslabení v rychlém sledu sice hráči Mountfieldu ubránili, za chvíli však inkasovali dvakrát během 13 vteřin. Nejprve ve 48. minutě nepokryli mezi kruhy zakončujícího Hrnku a vzápětí po příhře Kubalíka od zadního mantinelu zvýšil Kratěna.

Hosté následně vrhli všechny síly do útoku. Blízko snížení se ocitl při dlouhé power play Köhler, jeho dorážka však prošla brankovištěm vedle a hradečtí nepotrestali ani vyloučení Lva.

Škoda Plzeň - Hradec Králové 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 22. Vondráček (Pulpán), 48. Hrnka (Moravčík), 49. Kratěna (D. Kubalík, Kracík) - 34. Bednář (Köhler). Rozhodčí: Pražák, Hribik - Bláha, Špůr. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 3548.

Plzeň: Sochůrek - Čerešňák, Kvasnička, D. Sklenička, Pulpán, Moravčík, Němeček - Kratěna, Kracík, D. Kubalík - Vondráček, Lev, Johnson - Indrák, Kodýtek, T. Svoboda - Hrnka, Koreis, Vracovský. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Hradec Králové: Rybár - Štajnoch, Gregorc, Pavlas, Newton, Pláněk, Vydarený, Čáp, Dietz - Jarůšek, Dragoun, Šimánek - Köhler, Bednář, T. Knotek - R. Pavlík, Potulny, Bulík - J. Veselý, Nedvídek, J. Dvořák. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Velice nám pomohl předchozí zápas s Třincem, který nám vyšel výsledkem i výkonem. Hráči si ověřili, že hrát umí. A že bez úsilí a houževnatosti to nejde. Tyto atributy jsou základem současného hokeje. Dnes to v utkání hráči předvedli a zaslouženě vyhráli. Nálada je teď veselejší než před čtyřmi dny. Naše výkony na domácím ledě byly žalostné, ale dnes byl vidět diametrální rozdíl v úsilí oproti předchozím domácím zápasům a to nám přineslo ovoce."

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Plzeň byla od začátku zápasu lepší a my jsme trošičku zvedli hlavu až ve druhé třetině. Máme dlouhodobě problémy se hrou venku. Hokej je o soubojích a nasazení. My jsme tyto prvky dobře zvládli minule proti Brnu, ale dnes jsme to nezopakovali, a proto jsme tady prohráli."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články