Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň uhájila náskok z první třetiny a zvládla derby. Gulaš vyrovnal klubový bodový rekord

Povedený vstup do utkání nakonec k důležité výhře stačil. Plzeňští hokejisté v západočeském derby porazili Karlovy Vary 3:1, přičemž základ ke třem bodům položili už v první třetině, kterou zvládli 2:0. Milan Gulaš si připsal asistenci, 68. bod v sezoně a vyrovnal tak klubový bodový rekord Tomáše Vlasáka, nyní sportovního manažera indiánů.

Plzeňský Adam Jánošík slaví gól do sítě Karlových Varů
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Každý zápas chceme vyhrát. Není jednoduché to nastartovat po třech prohrách. O reprepauze jsme potrénovali a šli jsme si za tím. Škoda že jsme se neuklidnili třetím gólem. Chtěli jsme ale hrát pořád stejně a vyšlo to. Zasloužili jsme si vyhrát, Frodo (brankář Frodl) nás podržel," komentoval ukončení neúspěšné šňůry obránce Škody Adam Jánošík.

Hosté vstoupili do utkání aktivněji, Plzeň ale hrozila z brejků. Po Kaňákově přihrávce netrefil odkrytou branku Kantner a za chvíli nevyšlo indiánům ani přečíslení dva na jednoho. V osmé minutě už se po ideální Robově přihrávce zblízka trefil Kantner.

Ze samostatného úniku nedokázal vzápětí odpovědět Beránek, jenž neprostřelil gólmana Frodla, a chvíli nato agilní Polák z úhlu trefil jen levou tyč. Naopak v 10. minutě tečoval Kaňákovu střelu Jánošík mimo dosah brankáře Novotného a hosté prohrávali 0:2.

"Viděl jsem, že tam Guli (Gulaš) táhne puk za bránu, já to hrál zpět na modrou čáru. Šel jsem před bránu, nějak mě to štrejchlo a padlo to tam. Byla to asi holeň. Každého gólu si vážím a jsem za něj rád," popsal svoji premiérovou plzeňskou a nakonec i vítěznou trefu slovenský bek Jánošík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Karlovy Vary

Poté převzali iniciativu domácí, Strakovu šanci zlikvidoval Novotný a před pauzou nevyužili přesilovou hru. "Je to pro nás hořké. Nebyli jsme v zápase horší, byli jsme soupeři minimálně vyrovnaní. Rozhodla první třetina, kterou jsme prohráli 0:2. Ani tam jsme nebyli horší. Nedokázali jsme ale proměnit své příležitosti. Produktivita byla rozhodně na straně domácích," litoval asistent kouče hostů Tomáš Mariška. 

Ve 22. minutě se gólman Energie zaskvěl na brankové čáře proti Kantnerovu bekhendovému zakončení a směrem dopředu se znovu osmělili i dobře bruslící hosté.

Početní výhodu nezužitkovali a před polovinou utkání při přečíslení tváří v tvář Frodlovi neuspěl Kohout. Na druhé straně z protiútoku v podobné pozici neskóroval osamocený Rob. Energie sahala po kontaktním gólu, individuální průnik však úspěšně nezakončil ani čerstvý reprezentant Flek.

Na začátku závěrečné třetiny domácí sice přečkali Kodýtkovo vyloučení, ale ve 44. minutě nechali příliš prostoru před brankou Vondráčkovi na gól na 1:2. Vzápětí mohl z mezikruží vyrovnat volný Polák, jemuž radost překazil Frodl. Svůj tým podržel i jeho protějšek Novotný, který během plzeňské přesilovky zastavil Gulašovu ránu a při krátkém oslabení tři na pět i Kantnerův volej.

"Měli jsme tam řadu nevyužitých šancí. Někdy se to tak stává, že to tam nespadne. Nehráli jsme ale vůbec špatně. Možná nám chybělo i trochu toho umění. Po našich chybách dávala v první třetině góly Plzeň. Celý zápas jsme to pak honili a už se nám to nepovedlo. Myslím si, že alespoň bod jsme si odvézt mohli," litoval kapitán Energie Václav Skuhravý.

Poslední příležitost na zvrat hosté promarnili v 56. minutě. Kodýtkův faul přes četnou střelbu nepotrestali a naopak při hře Energie bez brankáře upravil Straka na konečných 3:1. 

"Ve druhé třetině se hra vyrovnala, hodně se to přelévalo na obě strany. Inkasovaným gólem jsme dostali Vary na koně. Bylo jich plno. Jen díky skvělému Frodlovi a tím, že jsme to dobře odbránili, jsme si počkali na závěr, kdy jsme dali třetí gól. V závěru nám ale bylo ouvej, toho bychom se měli příště vyvarovat a držet konstantní výkon. Neměli bychom tolik panikařit, a hrát na jistotu," dodal kouč indiánů Ladislav Čihák.

HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Kantner (Rob, V. Němec), 10. Jánošík (L. Kaňák), 59. Straka (Gulaš) - 44. Vondráček (Vildumetz, Šenkeřík). Rozhodčí: Hodek, Hradil - Bryška, Špringl. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 5960.

Sestavy:

Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Budík, L. Kaňák, Jánošík, Vráblík, Jank, Pulpán - Gulaš, Mertl, P. Zdráhal - Rob, V. Němec, Kantner - Pour, Kodýtek, P. Straka - M. Heřman, Kolda, Vracovský. Trenér: Čihák.

Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Weinhold, Graňák, Plutnar, M. Rohan, D. Mikyska - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Vildumetz, T. Mikúš - Kohout, Černoch, V. Polák - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenér: Pešout.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články