Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Plzeň udržela Třinec na uzdě a po výprasku v Pardubicích si spravila chuť

Po jednoznačné porážce v úvodu sezony 0:4 na ledě Pardubic napravila dojem. Plzeň přetlačila ve 2. kole extraligy šampiony z Třince 3:2. Vítěznou branku zařídil Peter Čerešňák. Západočeši tak slaví první výhru v novém ročníku, Slezané vyšli po předchozím jasném úspěchu naprázdno.

Utkání Plzeň – Třinec
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Domácí i přes absenci dvou prvních centrů Kodýtka a Musila začali aktivněji, Mertl ale při přečíslení dvou na jednoho gólmana Mazance neprostřelil. Poté únik lotyšské posily Škody Dzierkalse zastavil na poslední chvíli jen za cenu faulu Marinčin a nabídl Indiánům 77 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři. Hosté však pozorně bránili a nebezpečný pokus Schleisse z mezikruží stačil Mazanec vyrazit.

"Neměli jsme dobrý vstup. V první třetině jsme měli spoustu vyloučení a nemohli jsme se dostat do tempa. Byli jsme všude o krok pozdě. Prohrávali jsme osobní souboje. Někteří hráči se nedostali do tempa, protože nechodí na oslabení," našel hlavní příčinu třinecké porážky asistent trenéra Marek Zadina.

Ve 14. minutě už domácí uspěli během další početní výhody, když se opakovanou střelou prosadil poprvé v tuzemské nejvyšší soutěži Dzierkals. Oceláři se směrem dopředu pořádně připomněli až krátce po obdrženém gólu, kdy po chytrém uvolnění od Růžičky kapitán Vrána tváří v tvář Furchovi neuspěl s forhendovým blafákem.

Ještě do přestávky uchránil Třinec od další pohromy skvělý Mazanec, který dokázal zlikvidovat zakončení Kantnera z individuálního úniku. Gólman Ocelářů se vytáhl také na začátku prostřední části proti úniku Schleisse ve vlastním oslabení. Z nenápadné akce ovšem udeřilo ve 27. minutě na druhé straně. Po příhře Marcinka vyrovnal na 1:1 ranou bez přípravy z levého kruhu Hrňa.

"Každý gól je důležitý, jsem za něj rád. Bylo důležité rychle zareagovat. Nenechali jsme se zatlačit po obdrženém gólu a další střídání jsme skórovali. Nesrazilo nás to dolů a naopak jsme se zvedli. Dotahovat něco s Třincem by bylo smrtící," uvedl Matyáš Kantner.

Domácí mohli v polovině utkání náskok zvýšit, Mazanec ale podržel úřadující mistry při nájezdu Kuťáka i přesilovkové střele Suchého. Poté hosté přidali a během dlouhého tlaku v útočném pásmu Furcha pořádně protáhl volej Hrehorčáka mířící do odkryté branky. Závěr druhé třetiny znovu patřil dobře bruslícím Indiánům, velké příležitosti ale neproměnili aktivní Kuťák s Budíkem.

Do závěrečné dvacetiminutovky naskočili Oceláři viditelně s cílem častěji zakončovat. Během početní výhody ovšem nekrytý Doudera z prostoru mezi kruhy vypálil vedle. Domácí nespoléhali jen na bránění a hrozili z brejků. Po jednom z nich v 52. minutě dorazil Bulířův pokus pohodlně Čerešňák. Jen 21 vteřin na to už hosté snížili na 2:3 zásluhou bekhendu Marcinka, jen zužitkoval spolupráci s Romanem. Vyrovnat už hosté nestihli ani při dlouhé hře bez brankáře.

"Předtím jsme dali gól na 3:1 a nebyl důvod panikařit. Dali přece jen gól na 2:3. Podpořili jsme se na střídačce. Chtěli jsme dál hrát zodpovědně jeden za druhého a nakonec to vyšlo," radoval se Kantner z důležité výhry po porážce 0:4 z Pardubic. "Trenéři jen mírnili stres a paniku. Chtělo se to uklidnit a trochu žít na té střídačce. Podporovali jsme se a hráli jsme jeden za druhého," dodal Kantner a radoval se i z podpory fanoušků přímo na stadionu.

2. kolo hokejové extraligy:

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec 3:1 (1:0, 1:1, 1:1)

Branka a nahrávka: 14. Dzierkals (Suchý), 27. Kantner (Blomstrand), 52. Čerešňák (Bulíř, M. Lang) - 27. Hrňa (Marcinko, D. Musil), 53. Marcinko (M. Roman). Rozhodčí: Hodek, Úlehla - Lučan, Kis. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 3926.

Plzeň: Furch - Budík, Čerešňák, J. Kindl, Graňák, V. Lang, Kaňák, Kvasnička - Schleiss, Mertl, Dzierkals - M. Lang, Bulíř, Suchý - Kantner, F. Přikryl, Blomstrand – Kuťák, Soukup, Malát. Trenéři: Baďouček a M. Říha ml.

Třinec: Mazanec - Kundrátek, D. Musil, M. Doudera, Marinčin, Adámek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, A. Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Daňo - Hrehorčák, M. Roman, Kofroň. Trenér: Varaďa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články