Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Plzeň ubránila hubenou výhru proti Hradci, jedinou branku vstřelil Kracík

O vítězi utkání mezi Plzní a Hradcem Králové rozhodla jediná branka, kterou vstřelil Jaroslav Kracík a Západočeši tak porazili Hradec těsným výsledkem 1:0. K bodovému zisku Východočechů tentokrát nepomohl ani skvělý výkon Patrika Rybára. Na druhé straně se v bráně blýskl gólman Miroslav Svoboda, který neinkasoval branku už 121 minut a 34 vteřin. Plzeň nadále drží první příčku v tabulce. 

Miroslav Svoboda
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Hradec byl hodně kvalitní soupeř, má fazonu. Byli jsme ale od začátku lepší. Moc jsme je nepouštěli do šancí a Míra (Svoboda) to v bráně úplně zavřel. Sehráli jsme to dnes takticky docela dobře," zhodnotil utkání jediný úspěšný střelec Kracík.

Domácím vyšel lépe vstup do utkání, již po 30 vteřinách ale po akci Mertla neprostřelil Rybára z mezikruží Gulaš. Za chvíli si slovenský gólman poradil i s dorážkou nepokrytého Chalupy a průnik Petra Straky překazil jen za cenu ohrožení vlastní branky Gregorc. Poté se hosté Indiánům vyrovnali rychlostně a díky dobře organizované obraně další šance Západočechům neumožnili.

Naopak v závěru první třetiny během přesilovky nebezpečně pálil Bednář. Po pauze zahrozil z dorážky kanonýr Kubalík, ale ještě blíž otevření skóre byl ve 26. minutě Koukal, který při přesilové hře střílel bez přípravy z pravého kruhu a Svoboda stihl svým pravým betonem zakročit na poslední chvíli. Plzeňský gólman si neoddychl ani v polovině utkání, kdy ho Koukal zaměstnal i ve vlastním oslabení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Hradec Králové

Z protiútoku nikým neatakovaný Stach pálil těsně vedle pravé tyče. Indiáni následně zpřesnili kombinaci a vynutili si nápor. Pokusy Gulaše a Jakuba Kindla ještě hosté přečkali, ale ve 34. minutě zaváhal při rozehrávce Koukal a před brankou osamocený Kracík uspěl střelou z otočky.

"Útočník tam nahrával bekovi žabičkou, já jsem to ztečoval a zůstalo mi to pod nohama. Gólmani v takové situaci chodí hodně dolů. Byl jsem už opravdu blízko brance, ale povedlo se mi to naštěstí dát z otočky nahoru," popsal vítěznou trefu Kracík. Od další pohromy uchránil Mountfield jen pozorný Rybár, který stačil zastavit individuální akci Stacha.

Do závěrečné části nastoupili hosté s ofenzivnější taktikou. Blízko vyrovnání se ale ocitli až ve 48. minutě během početní výhody, kdy Kukumberg z levého kruhu trefil břevno. Na druhé straně po průniku Schleisse netrefil odkrytou branku Jones a při lehce zblokovaném pokusu Kubalíka udržel hosty ve hře Rybár.

Pět minut před koncem přihrál Bednář zpoza branky Kukumbergovi, ale Svoboda zasáhl reflexivně ramenem a poradil s i s bekhendovou střelou Jaruška z bezprostřední blízkosti. Strážce plzeňské svatyně přežil i power play Mountfieldu a drží si neprůstřelnost 121 minut a 34 vteřin.

"Jsem rád za další nulu, i když už jsem byl takový unavenější. Naštěstí ne tak vyčichlý jako při prohře v Olomouci. Hodně mi pomohli kluci, když ty dva zápasy skvěle ubránili. Máme díky tomu šest bodů z tak důležitých dvou zápasů. Teď máme konečně volno, odpočineme si a konečně z hokeje na chvíli vypadneme," řekl po utkání brankář Škody Miroslav Svoboda.

17. kolo hokejové extraligy:

HC Škoda Plzeň - Mountfield Hradec Králové 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branka: 34. Kracík. Rozhodčí: Pražák, Souček - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 7010.

Sestavy:

Plzeň: M. Svoboda - Jones, J. Kindl, Čerešňák, Kvasnička, Kaňák, Moravčík - Gulaš, Mertl, Schleiss - Indrák, Stach, D. Kubalík - M. Chalupa, Kracík, P. Straka - Hollweg, Preisinger, Kodýtek. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Jiří Hanzlík a Čihák.

Hradec Králové: Rybár - Cibulskis, Gregorc, Rosandič, Graňák, Pláněk, Vydarený - Köhler, Dragoun, Vopelka - Jaroslav Bednář, Kukumberg, M. Látal - Cingel, Koukal, Červený - Jarůšek, Berger, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Hlasy trenérů po utkání HC Škoda Plzeň - Mountfield Hradec Králové:

Ladislav Čihák (Plzeň): "Viděli jsme atraktivní utkání, ve kterém Hradec dokazoval, že je na vítězné vlně. Sice pro diváky nepadlo tolik gólů, ale hrálo se ve vysoké rychlosti a jsem moc rád, že jsme to ubojovali. Kluci dobře bránili i forčekovali celých šedesát minut. Dokázali správně reagovat na hru. Bylo to utkání o jednom gólu a tentokrát to pro nás vyšlo vítězně. Chtěl bych klukům poděkovat za to, jak to odmakali."

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Jeli jsme do Plzně s pokorou a respektem k soupeřově ofenzivní síle vyplývající z jejich výborného pohybu. Defenzivně jsme odehráli poměrně solidní utkání, ale rozhodla naše ofenziva. Neodkázali jsme si vypracovat pořádné šance ke vstřelení gólu. Několik možností v našich přesilových hrách nám ke skórování nestačilo. Plzeň vyhrála zaslouženě."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy