Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň složila Liberec pěti góly v závěsu a uštědřila mu třetí prohru v řadě

V první třetině ještě Liberec obrátil vývoj utkání na 2:1, poté ale přenechal iniciativu Plzni. Indiáni pěti brankami v rozmezí od 30. do 53. minuty rozhodli utkání 23. kola hokejové extraligy na severu Čech a slavili po výsledku 6:3. Bílí Tygři jsou až na sedmé příčce a zapsali třetí porážku v řadě. Dvakrát za vítěze skóroval Matyáš Kantner a tři asistence si připsal Filip Suchý.

Hokejisté Plzně slaví branku v Liberci
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Je to pro nás velmi cenné vítězství. V posledních dvou zápasech jsme tu dali dohromady dva góly. Dneska nám to tam napadalo, za což jsme velmi rádi. Ubráněná oslabení byla klíčová, sehráli jsme je velice dobře. Paradoxně je trénujeme více v zápasech, protože býváme často vylučovaní a naše disciplína není nejlepší," řekl po utkání Kantner.

Plzeň do utkání vlétla a hned po několika vteřinách prověřil Kváčovu připravenost ostrou ranou Suchý. Na druhé straně zahrozil Filippi, také Frodl byl na místě. Do vedení šli v páté minutě aktivnější hosté, když Kracíkovu přihrávku zpoza branky zametl do sítě Kantner.

Na dvoubrankový rozdíl mohl hned vzápětí zvýšit Pour, jeho střela ale jen těsně minula Kváčovu branku. Na druhé straně byl blízko vyrovnání Vlach, jeho střelu ale zastavila horní tyčka. První přesilovku v zápase si zahrála Škoda, Kváču ale prakticky neohrozila. Zato domácím se v početní výhodě vedlo o poznání lépe a zásluhou pohotového Rachůnka vyrovnali.

Ihned po vhazování navíc vjel do útočného pásma Lenc a střelou z pravého kruhu zaskočil překvapeného Frodla. Oba góly domácích dělilo pouhých 12 sekund. Plzeňští byli dvěma slepenými góly značně opařeni a třetí branku Bílých Tygrů mohl v závěru první třetiny přidat v přesilovce Gríger, Frodl ale tentokrát svůj tým podržel.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Plzeň

Ve druhé třetině mohl Liberec zvýšit své vedení ve dvojnásobné přesilovce, střely Birnera a Lence ale pokryl Frodl. V polovině utkání tak udeřilo na druhé straně, když chybu Rosandiče v rozehrávce potrestal ve vlastním oslabení nekompromisní ranou pod horní tyč Kodýtek.

O čtyři minuty později už Západočeši dokonce vedli. Suchého krásnou přihrávku uklidil za bezmocného Kváču z modré čáry sjíždějící Kaňák. A pro domácí bylo ještě hůř, když si Gulaš elegantně obhodil Havlína a bekhendovým blafákem překonal Kváču počtvrté. Severočeši kontrovali brejkem Zachara, liberecký rychlík ale tváří v tvář Frodlovi neuspěl.

Bílí Tygři se mohli na začátku třetí části dostat zpátky na dostřel v početní výhodě, Plzeň se ale bez problémů ubránila. Na opačné straně pak pláchnul domácí obraně Straka, Kváča však svůj tým podržel. Hned vzápětí ale Gulašovu střelu dorazil na brankovišti důrazný Kracík a poslal svůj tým do pohodlného vedení o tři branky.

To ještě mohl zvýšit Eberle, jenže Kváčovi pomohla pravá tyč. V 53. minutě ale ve vlastním pásmu našlápl Kantner a krásnou individuální akcí přidal již šestý gól Plzeňských. Na konečných 3:6 pak ještě v závěru upravil povedenou ranou domácí Filippi.

"Ta akce se mi hodně povedla. Vyplaval ke mně puk ze skrumáže a sebral jsem si ho za bránou. Nabral jsem rychlost a byl jsem překvapený, kolik mi domácí dali prostoru. Po pravé straně se mi podařilo ujet a věřil jsem si, že se dokážu natlačit i před branku a zakončit," popsal situaci Kantner.

Na konečných 3:6 pak ještě v závěru upravil povedenou ranou domácí Filippi. "V posledních zápasech inkasujeme dost branek a naopak sami jich moc nedáváme. Nevyužili jsme také přesilovku pět na tři a zápas se pak na naši stranu zkrátka nepřiklonil. Musíme takovéto situace proměňovat, tým máme hodně kvalitní a je třeba s takovou šancí naložit lépe," prohlásil liberecký útočník Radan Lenc.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 3:6 (2:1, 0:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 16. T. Rachůnek (Filippi, Pekař), 17. Lenc (T. Hanousek), 59. Filippi (Birner, Lenc) - 5. Kantner (Kracík, Vráblík), 30. Kodýtek (F. Suchý), 34. L. Kaňák (F. Suchý), 35. Gulaš (Stříteský, F. Suchý), 49. Kracík (Gulaš), 53. Kantner (Budík). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Bez diváků.

Sestavy:

Liberec: Kváča - T. Hanousek, Šmíd, Knot, Rosandič, T. Havlín, Derner - Lenc, Bulíř, Birner - Gríger, Filippi, T. Rachůnek - A. Musil, P. Jelínek, Zachar - J. Vlach, Hrabík, Pekař. Trenér: P. Augusta.

Plzeň: Frodl - Čerešňák, L. Kaňák, Stříteský, Kvasnička, Jiříček, Vráblík, Budík - Gulaš, Mertl, F. Suchý - Kantner, Kracík, Pour - Malát, Stach, F. Přikryl - Eberle, Kodýtek, P. Straka. Trenér: Čihák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články