Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Plzeň slaví třetí výhru v řadě, Kovář se blýskl proti Mladé Boleslavi třemi asistencemi

Jan Kovář pokračuje v bodových hodech. Po čtyřech gólových přihrávkách proti Zlínu si tentokrát připsal tři asistence v zápase 47. kola proti Mladé Boleslavi a hlavní měrou se zasloužil o triumf Plzně 4:1. Západočeši slaví potřetí za sebou a nadále se drží na druhém místě tabulky.

Hokejisté Plzně se radují ze vstřelené branky
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Už po 86 vteřinách se dočkali domácí přesilové hry po Kovářově faulu, ale hosté se ubránili. Frodl si poradil s šancemi Šťastného a Flynna. V sedmé minutě se ale domácí dočkali vedení. Po Musilově střele se dostal k puku Zohorna, který si jej přehodil na bekhend a otevřel skóre.

Hosté po středeční kanonádě proti Zlínu (9:2) v úvodu hrozili ojediněle a po vyhraném Kovářově vhazování musel Růžička vytěsnit střelu Gulaše, který v minulém utkání vstřelil pět branek. Skóre se mohlo měnit na druhé straně. V 11. minutě prošla Frodlovi Kotvanova rána od modré čáry mezi betony, ale puk stihl plzeňský gólman se štěstím vytěsnit.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav – Plzeň

Na druhé straně se ocitl v šanci Kodýtek, jenže minul. Potom vybídnul na druhé straně Šťastný Procházku, ale plzeňský gólman zasáhl. Radovali se naopak hosté, kteří 17 sekund před první pauzou proměnili přesilovku. Kovářovu ideální přihrávku usměrnil za Růžičku Kodýtek.

"V první třetině to nebylo úplně ono. Myslím si, že jsme byli hodně šťastní, když jsme odcházeli do kabin za stavu 1:1. Protože Boleslav byla lepší a k ničemu nás moc nepustila. O přestávce jsme si něco řekli, výkon se zvedl. Myslím, že pak už to bylo vidět," řekl Kovář.

I do druhého dějství nastoupili aktivněji domácí, ale Plzeň se ubránila a v 25. minutě otočila stav. Indrák hledal před brankou Nedorosta, puk si však srazil nešťastně do vlastní branky Flynn.

Druhá třetina moc nenabídla. Plzeň aktivní hrou rozbíjela snahu domácích už od založení protiútoků. V 36. minutě navíc nejlepší střelec extraligy Gulaš z pravého kruhu propálil Růžičku a svým 28. gólem v sezoně zvýšil na 3:1. Svou střeleckou bilanci mohl ještě vylepšit hned za dvě minuty, ale tentokrát Růžička jeho ránu kryl.

"Musím říct, že je radost se na ně koukat. Vypadá to, jako by jim tato liga byla malá. Hrajou poslepu, daří se jim. Plzeň je samozřejmě šťastná, že má tyhle dva v týmu," uznal Růžička umění Gulaše s Kovářem.

V úvodu závěrečného dějství se nepodařilo snížit tečí Kotvanovy střely Procházkovi a ve 47. minutě opět úřadovala elitní formace Plzně. Gulašovu přihrávku proměnil Pour a o osudu utkání bylo definitivně rozhodnuto. Zkorigovat skóre se nepodařilo Vondrkovi. Na druhé straně měl ještě možnost Indrák.

BK Mladá Boleslav - HC Plzeň 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. R. Zohorna (P. Musil, Vondrka) - 20. Kodýtek (Jan Kovář, D. Kindl), 25. Indrák, 36. Gulaš (Jan Kovář), 47. Pour (Gulaš, Jan Kovář). Rozhodčí: Hribik, Kubičík - Lučan, Pešek. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Diváci: 3269.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Pláněk, Bernad, Kurka, Kotvan, Kovačevič, Dlapa, Němeček - Vondrka, Klepiš, Skalický - D. Šťastný, T. Knotek, M. Procházka - M. Látal, P. Musil, R. Zohorna - P. Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: M. Hořava st., Rulík a Patera.

Plzeň: D. Frodl - Vráblík, Pulpán, N. Jones, Allen, L. Kaňák, Moravčík - Gulaš, Jan Kovář, Pour - Kodýtek, Preisinger, P. Straka - D. Kindl, Kracík, V. Němec - Indrák, V. Nedorost, Kantner. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

Miloslav Hořava (Mladá Boleslav): "Plzeň zaslouženě vyhrála, protože byla celý zápas lepší. Bohužel nám na špičkové extraligové týmy něco chybí. Prohráli jsme s Libercem, se Spartou a s Plzní. Není to samozřejmě o náhodě a žádném štěstí. Musíme začít pracovat ještě víc, abychom se tam nějakým způsobem přiblížili."

Jiří Hanzlík (Plzeň): "My jsme do zápasu vstoupili trošku vlažně. Boleslav měla prvních deset minut navrch. Od půlky první třetiny jsme chytli tempo utkání a hru jsme vyrovnali. Potom jsme odehráli výborné utkání a myslím, že jsme potvrdili formu, kterou teď máme, a zaslouženě jsme vyhráli."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články