Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Plzeň si doma i díky dobrému výkonu švédského dua poradila se Zlínem

Švédští útočníci Gustaf Thorell a Ludwig Blomstrand si shodně připsali gól plus asistenci a přispěli k výhře Plzně. Západočeši doma v utkání 13. kola hokejové extraligy ještě prohloubili krizi Zlína a zvítězili 4:1. Indiáni po pátém vítězství v řadě poskočili na šesté místo tabulky.

Již ve druhé minutě při hře čtyři na čtyři otevřel skóre volný plzeňský kapitán Kindl, kterého na pravém kruhu uvolnil přesnou přihrávkou Thorell a gólman Kašík neměl proti jeho střele šanci. Zlínští mohli rychle odpovědět, 50 vteřin trvající přesilovku čtyři na tři však promarnili.

Aktivitu poté převzali lépe kombinující domácí. Kantner dorážející v 9. minutě bekhendem do odkryté branky minul a za chvíli po akci Schleisse zblízka nepřekonal Kašíka. V dalších šancích selhali Lang a Graňák, což krátce před první sirénou mohlo Indiány po zaváhání v defenzivě mrzet. Mezi kruhy nekrytý Köhler ale nepřekonal gólmana Svobodu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň – Zlín

Hosté v úvodu prostřední části nevyužili početní výhodu, ale ve 25. minutě nenápadnou střelu Mikúše propustil za svá záda Svoboda. Za stavu 1:1 na chvíli Berani ožili, ale střelecky aktivnější domácí je postupně dostali pod tlak. Výsledkem byla vedoucí trefa Thorella ve 32. minutě, když během přesilovky dorazil do sítě pokus Blomstranda. Následně tempo hry výrazně pokleslo a vzruch přineslo až vyloučení Kubiše na pět minut a do konce utkání.

Dlouhou přesilovou hru ovšem domácí na začátku závěrečné dvacetiminutovky nezužitkovali, když v největší příležitosti Blomstrand po individuálním průniku ztroskotal na Kašíkovi. Početní výhodu následně nezvládli ani hosté a ve snaze o vyrovnání otevřeli hru. V 50. minutě ještě neproměnil sólo Kantner, ale vzápětí po Bulířově vyhraném vhazování zvýšil na 3:1 Blomstrand.

Za chvíli Žižkovu nabídku na kontaktní gól odmítl v dobré pozici Okál a naopak v 53. minutě z přečíslení po ideální přihrávce Blomstranda definitivně rozhodl Bulíř. Zbytek zápasu už rozjetí Indiáni proti otřesenému soupeři v poklidu dohráli.

"S výhrami roste sebevědomí a je jedno, zda jste gólman, útočník nebo obránce. Všichni naplno makáme na trénincích, kondiční trenéři odvádějí skvělou práci, celý klub si je vědom toho, co vítězství obnáší. I mně osobně gól pomohl, já jsem žádný nedal, jak je pátek dlouhý. Po brance jsem se uklidnil a najednou jsem se cítil lépe. Věřím, že tohle mě nakopne do dalších zápasů, jako ostatní kluky, co se prosazují," uvedl plzeňský kapitán Jakub Kindl.

13. kolo hokejové extraligy:

HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 2. J. Kindl (G. Thorell, Kvasnička), 33. G. Thorell (Blomstrand, Dzierkals), 51. Blomstrand (Bulíř), 53. Bulíř (Blomstrand, Jiříček) - 25. T. Mikúš (Honejsek, Žižka). Rozhodčí: Pešina, Pilný - Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 5:4, navíc Žižka (Zlín) 5 min a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 2675.

Sestavy:

Plzeň: Miroslav Svoboda - Čerešňák, L. Kaňák, Jiříček, Graňák, J. Kindl, Kvasnička - Schleiss, Kodýtek, Kantner - Dzierkals, Mertl, M. Lang - Bulíř, G. Thorell, Blomstrand - Malát, F. Přikryl, F. Suchý. Trenéři: Baďouček a M. Říha ml.

Zlín: Kašík - Gazda, P. Trška, O. Němec, Talafa, Dluhoš, Žižka - Karafiát, Hejcman, T. Mikúš - Šlahař, Honejsek, Okál - Flynn, A. Zbořil, Kubiš - R. Veselý, P. Sedláček, Köhler - od 25. navíc Sebera. Trenér: Martin Hamrlík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články