Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň se veze na vítězné vlně. Vysokou výhru nad Kladnem řídil obránce Čerešňák pěti body

Plzeň je ve skvělé formě a pohodu potvrdila také ve 12. kole extraligy, když na chomutovském ledě porazila domácí Kladno vysoko 8:1. O vítězství se zasloužil zejména obránce Peter Čerešňák, který si připsal dvě trefy včetně branky v přesilové hře a celkem pět bodů. Západočeši se radovali počtvrté v řadě.

Hokejisté Plzně deklasovali ve 12. kole extraligy v Chomutově domácí Kladno 8:1, vyhráli čtvrté utkání v řadě a posunuli se na páté místo v tabulce. Pěti body za dvě branky a tři asistence se na tom podílel obránce Peter Čerešňák, čtyři body si připsal útočník Gustaf Thorell. Pět gólů vstřelili Západočeši v přesilových hrách.

Rytíři vedle bodů přišli i o hrajícího majitele Jaromíra Jágra, který v první třetině absolvoval jen čtyři střídání, následně z utkání ze zdravotních důvodů odstoupil a od druhé části stál na střídačce v civilu. Devětačtyřicetiletý útočník dnes hrál jubilejní 200. zápas v domácí nejvyšší soutěži. Kladno prohrálo potřetí v řadě a i nadále je předposlední.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno – Plzeň

Lepší vstup Plzně v šesté minutě vyjádřil gólově Čerešňák, jenž po šťastných odrazech využil nabídnutou přesilovku. V polovině úvodní třetiny se Kladenští osmělili a o chvíli později udeřili v početní výhodě, Svobodu prostřelil Kristo. Následně se mohli domácí dostat i do vedení, plzeňský brankář ale svůj tým několikrát podržel.

Druhá a třetí třetina již patřily hostům. Ve 25. minutě je posunul do vedení v početní výhodě švédský útočník Thorell, pak se Plzeň prosadila dvakrát v rozmezí 35 sekund. Nejprve prostřelil Bowa v brance Kladna od modré čáry Čerešňák, poté zvýšil vedení Západočechů důrazný Kodýtek.

Ve třetí části Dzierkals potrestal po patnácti sekundách Plekancovo vyloučení a Bow se poprvé v sezoně nechal vystřídat. V extralize debutujícího Stahla překonal hned po 90 sekundách Bulíř, který se v 53. minutě zapsal mezi střelce ještě jednou, když využil přesilovku pět na tři. Druhý gól si poté v další přesilovce připsal i Kodýtek.

Rytíři Kladno - HC Škoda Plzeň 1:8 (1:1, 0:3, 0:4)

Branky a nahrávky: 16. Kristo (Plekanec, Baránek) - 6. Čerešňák (Blomstrand, G. Thorell), 25. G. Thorell (Blomstrand, Dzierkals), 29. Čerešňák (G. Thorell, Kaňák), 30. Kodýtek (Schleiss), 41. Dzierkals (Blomstrand, Čerešňák), 42. Bulíř (G. Thorell, Čerešňák), 53. Bulíř (Čerešňák), 57. Kodýtek (Jiříček). Rozhodčí: Pražák, J. Ondráček I - J. Ondráček II, Špůr. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:5. Diváci: 2107.

Sestavy:

Kladno: Bowl (41. Stahl) - Dotchin, Kehar, Donaghey, Suchánek, Wood, Baránek, od 35. navíc Nilsen - Jágr, Plekanec, Hlava - Dvořáček, Kubík, Strnad - Melka, Filip, Račuk - Beran, Pitule, Kristo. Trenér: Čermák.

Plzeň: M. Svoboda - Čerešňák, Kaňák, Jiříček, Graňák, J. Kindl, Kvasnička, od 41. navíc Kremláček - Kantner, Kodýtek, Schleiss - Dzierkals, Mertl, M. Lang - Blomstrand, G. Thorell, Bulíř - Malát, F. Přikryl, Suchý. Trenéři: Baďouček a Říha.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články