Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň rozmetala Olomouc osmi góly a od semifinále ji dělí jediná výhra

Olomouc - Osmibrankový debakl uštědřila Plzeň Olomouci na ledě Hanáků a od semifinále už ji dělí jen jediná výhra, když na zápasy vede 3:0. Plzeň v celém zápase dominovala a k vítězství 8:1 kráčela od první třetiny do poslední. Po dvou brankách si připsali Lev, Indrák a Kratěna, další dva zásahy přidali Hrňa a Johnson. První zápas play-off na Hané po dvaceti letech tak skončil pro domácí neslavně.

Olomouc po dvaceti letech ožila atmosférou play-off a domácí se i bez zraněného pilíře obrany Skrbka před beznadějně vyprodaným stadionem do soupeře pustili s vervou. Plzeň však dotěrného soupeře vystrnadila do rohů a s několika nahozenými puky Machovský v úvodní převaze Hanáků neměl problém. Gólem zaváněla až akce Vodného se střílejícím Řípou, ale plzeňský gólman byl opět na místě.

Možná z přemíry snahy ale domácí vyráběli trestuhodné chyby v defenzívě. V osmé minutě kotouč proskočil klubkem tří domácích hráčů ve středním pásmu k rozjetému Hrňovi, který sólo na Konráda završil úspěšným blafákem. Škůrkův kiks v rozehrávce neztrestal Kracík, ale po nevyužité přesilovce si Olomouc v závěru prvního dějství nepohlídala opět střední pásmo a Lev prostřelil Konráda mezi betony.

Definitivně Hanákům utekl zápas v úvodu druhé části. Indrák si už v 38. sekundě kličkou na střed zasekl Vyrůbalíka a po ledě překonal potřetí Konráda, který se nechal vystřídat Vošvrdou. Toho ale už po třech minutách nenápadným švihem z kruhu pokořil i Lev.

Domácí neskládali zbraně, jenže šance Buce nebo Holce zmařil Machovský. Kapituloval teprve v 30. minutě v oslabení po Bucově dobře umístěné bombě. Olomouc mohla kartami zamíchat snad ještě v konci druhé části, ale prohospodařila bezmála dvouminutovou přesilovku pět na tři a ve 43. minutě její zmar pátým gólem podtrhl Indrák.

Olomouc musela kalich hořkosti dopít až do úplného dna a ve velké pohodě hrající hosté rozklíženého soupeře v poslední desetiminutovce zdeptali po krásných akcích ještě dvěma trefami Kratěny a deset vteřin před koncem i brankou Johnsona. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Olomouc - Plzeň

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 1:8 (0:2, 1:2, 0:4)

Branky a nahrávky: 30. Buc (Vyrůbalík, Houdek) - 9. Hrňa, 19. Lev (Kratěna), 21. Indrák (Jeřábek), 24. Lev (Kadlec, Machovský), 43. Indrák (Kubalík), 51. Kratěna (Kadlec, Jeřábek), 57. Kratěna (Kubka, D. Sklenička), 60. Johnson (Preisinger). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:10, navíc Ondrušek (Olomouc) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5500 (vyprodáno). Stav série: 0:3.

Olomouc: Konrád (21. Vošvrda) - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - Buc, Herman, Holec - Eberle, Řípa, Vodný - Skladaný, Húževka, T. Mikúš - Pekr, Rác, Kucharczyk. Trenéři: Venera a Tomajko.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Kudroč, Pulpán, Kubka, D. Sklenička - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Johnson - Hrňa, Preisinger, T. Svoboda - Hollweg, Lev, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák. 

Zdeněk Venera (Olomouc): "Výsledek je hodně krutý, představovali jsme si to trošku jinak. Bohužel my se strašně nadřeme na každý gól celou sezonu a pokračuje to i v play-off. Začali jsme celkem aktivně, ale ono to končí střelou do gólmana. Plzeň naopak trestala naše chyby, to se pak promítlo do našeho výkonu. Kdo chce jít do první čtyřky, musí být efektivnější. Série nekončí, ale bude to hodně těžké. Zkusíme to nějak zmobilizovat na sobotní zápas už kvůli skvělým fanouškům, kteří nás až do konce povzbuzovali."
Michal Straka (Plzeň): "Z naší strany dobrý výkon. Dostali jsme se do vedení 2:0, dali pak i rychlé góly na 4:0, ale přestali jsme hrát. Byli jsme hodně vylučovaní a bylo důležité, že jsme ta oslabení uhráli. Rozhodující byla asi olomoucká přesilovka pět na tři v závěru druhé třetiny, tam kdybychom dostali gól na 2:4, asi by to bylo ještě zajímavé. Pak jsme ten zápas odehráli zodpovědně až do konce. Ale víme, že poslední krok bývá nejtěžší. Jak nám to tam dneska napadalo, zítra to tak být nemusí." 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články