Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Plzeň propadla v Liberci a na první místo musí zatím zapomenout. Tygři pobavili diváky sedmi góly

V případě tříbodové výhry mohli jít po 37. kole do čela extraligové tabulky na úkor Liberce, ale plzeňští hokejisté na severu Čech schytali debakl 1:7. Bílí Tygři se tak osamostatnili na prvním místě o tři body před Spartou, kterou ještě čeká duel ve Zlíně. Proti Plzni se prosadily všechny liberecké útočné řady, dvě trefy obstaral Libor Hudáček.

Liberecký Michal Bulíř se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Hráli jsme v první třetině spíše do kopce, byli jsme nervóznější, ale pomohly nám góly a byli jsme produktivní. Celkově produktivita utkání rozhodla, ale myslím, že výsledek neodpovídá hře," řekl liberecký trenér Patrik Augusta.

"Výsledek je jednoznačný. Liberečtí fanoušci si to užili. Nám se to nepovedlo v ničem. Liberec nás předčil," dodal Ladislav Čihák, trenér Plzně.

Hned po osmi vteřinách hry fauloval domácí Knot, Plzeň ale s přesilovou hrou nenaložila vůbec dobře. Až po jejím skončení nebezpečně pálil Straka a dorážel Kodýtek, Hrachovina si však poradil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec – Plzeň

Liberec se k vážnějšímu ohrožení Koláře v brance Plzně dostal až v polovině první třetiny, hned z toho však byl vedoucí gól. Šmíd se na modré čáře krásně uvolnil a našel u tyče osamoceného Bulíře, který pohodlně otevřel skóre utkání.

Za dalších 84 vteřin už vedli Bílí Tygři o dvě branky. Ordoš za brankou obral Vráblíka o kotouč a nabil mezi kruhy Vlachovi, jehož bomba skončila až v síti. Plzeň mohla vzápětí odpovědět v přesilovce, proti Kantnerovi se ale vytáhl Hrachovina.

Škoda vyměnila do druhé části brankáře, Koláře vystřídala jednička Frodl. Ten hned musel řešit nebezpečnou akci Bulíře, který se prokličkoval celým hřištěm. Na druhé straně měl na holi snížení Pour, Hrachovina ho ale vychytal. Poté si zahráli Severočeši početní výhodu a bleskově ji využili. Již po třech vteřinách usměrnil za Frodla Bulířovu střelu Birner.

Domácí pokračovali v aktivitě a byl jich plný led. Krátce po polovině utkání přidal po kombinaci s Birnerem čtvrtou branku povedenou ranou Hanousek. A pro hosty bylo ještě hůře. Hned 14 sekund po Hanouskově trefě se až za plzeňskou obranou objevil Hudáček a svůj únik chladnokrevně proměnil. To ale stále ještě nebylo ze strany Liberce vše. Ve 39. minutě přidal po dobře sehraném přečíslení svůj druhý gól v utkání Hudáček a potvrdil tak libereckou dominanci ve druhém dějství.

V závěrečném dějství se do plzeňské branky vrátil Kolář, který měl okamžitě plné ruce práce s šancí Hudáčka. Z bezprostřední blízkosti na něho nevyzrál ani aktivní Ordoš. Západočeši se před Hrachovinu dostávali sporadicky, v jedné z dobrých šancí mířil Pour těsně vedle.

Plzeňským k čestnému zásahu nepomohla ani přesilová hra, naopak sami inkasovali. Ve vlastním oslabení se kolem Čerešňáka prohnal rychlík Zachar a forhendovým blafákem přidal sedmou branku domácích. Možnou čtvrtou nulu v sezoně ale sebral Hrachovinovi 33 sekund před koncem Rob.

37. kolo hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 7:1 (2:0, 4:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. Bulíř (Šmíd, Knot), 12. J. Vlach (Ordoš), 26. Birner (Bulíř, L. Hudáček), 32. Hanousek (Birner), 32. L. Hudáček (Marosz, Kotvan), 39. L. Hudáček (Ordoš, Birner), 56. Zachar (Derner) - 60. Rob (Kracík). Rozhodčí: Lacina, Heikinnen (Fin.) - Ganger, Klouček. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7308.

Liberec: Hrachovina - Knot, Šmíd, Graborenko, Derner, Hanousek, Kotvan - Ordoš, Bulíř, Birner - Lenc, L. Hudáček, Marosz - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Průžek, A. Musil, J. Vlach. Trenér: Augusta.

Plzeň: K. Kolář (21. - 40. D. Frodl) - Čerešňák, Budík, Moravčík, Pulpán, L. Kaňák, Jank, Vráblík - Gulaš, Mertl, Kantner - Pour, Kracík, P. Zdráhal - Rob, V. Němec, P. Straka - Kolda, Kodýtek. Trenér: Čihák.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články