Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Plzeň promrhala v západočeském derby vedení o dva góly a venku zase prohrála

Karlovy Vary předvedly v utkání 46. kola extraligy proti rivalovi z Plzně perfektní obrat z 0:2 na konečných 4:2 a přichystaly soupeři pátou venkovní porážku v řadě. Gólovou smršť Energie v druhé třetině řídil dvoubrankový Skuhravý, ke kterému se přidali Vildumetz s Flekem. Plzeň padla potřetí za sebou a vzdaluje se jí čtvrtá příčka s přímým postupem do čtvrtfinále play-off.

Karlovarský brankář Filip Novotný čelí šanci Sebastiana Maláta z Plzně
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

"Podali jsme dobrý týmový výkon. Byli jsme hodně oslabení, ale plnili jsme přesně pokyny. Takhle musíme pokračovat i v play-off," řekl Skuhravý a poukázal na řadu chybějících hráčů Energie v sestavě. "Každá výhra chutná a tahle proti Plzni zvlášť. I když bez diváků nemá derby takovou atmostéru," přiznal dvaačtyřicetiletý útočník.

V sestavě hostů opět chyběl kapitán Gulaš. Do první šance se dostal hostující Straka, tentokrát ale ještě přesně nezakončil. Na druhé straně Frodlovu pozornost nadvakrát prověřil Flek. V 9. minutě se mohl poprvé mezi extraligové střelce zapsat debutující dorostenec Sapoušek, ale po odvážném průniku trefil jen lapačku strážce plzeňské branky.

Skóre se tak poprvé měnilo až ve 12. minutě, když nenápadná Strakova střela po ledě propadla Novotnému mezi betony. Ve 14. minutě Vráblík tvrdě dohrál u mantinelu Fleka, který po jeho zásahu zůstal otřesený ležet na ledě. Plzeňský obránce si za svůj zákrok vedle menšího trestu odnesl i desetiminutový osobní.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Plzeň

Hned na začátku druhé části mohl Suchý navýšit vedení Plzně, ale jeho střela skončila jen na tyči karlovarské branky. Škodovka se dočkala ve 26. minutě, když po přesné nahrávce Kodýtka bekhendovou střelou překonal Novotného Malát.

O minutu později si ale Vildumetzem nahozený puk zpoza branky Frodl nešťastně srazil za svá záda a odstartoval tak obrat domácích. Vstřelená branka dostala karlovarské hráče do zápasu výsledkově i herně.

Když ve 32. minutě Skuhravý prudkou střelou vyrovnal, začala Energie svého soupeře přehrávat. Při vyloučení Jiříčka ve 34. minutě to byl opět Skuhravý, kdo přesnou střelou otočil vývoj zápasu a ukončil Frodlovo účinkování v něm.

"U prvního gólu jsem se vracel a Dalda Mikyska vyhazoval puk, který prolétl až ke mně. Já jsem pak jel skoro sám na bránu ze strany. Řekl jsem si, že musím vystřelit a nakonec to tam prošlo. V přesilovce jsem nemohl hrát na modrou na Lukáše Pulpána, ani krosem na Libora Zábranského, tak jsem zkusil vystřelit přes hráče," popsal Skuhravý své góly.

Do plzeňské branky se místo něj postavil Pavlát, ani on však dlouho nevydržel s čistým kontem. Ve 39. minutě efektní zadovkou vyslal Kohout do samostatného nájezdu Fleka, který přiblížil domácí výhře.

"Měli jsme tam výpadek a to nás stálo víceméně zápas. Nestalo se nám to poprvé, že jsme dostali x gólů za sebou, a je to již na zamyšlení, protože se to pořád opakuje," řekl plzeňský útočník Jakub Pour.

Ve třetí třetině domácí aktivní obranou nepustili Plzeň do větších příležitostí a když už byl Novotný překonán, tak domácí zachránila tyč jako v 53. minutě po střele Poura. Zdramatizovat duel se hostům nepodařilo ani při závěrečné power-play.

"Tři venkovní duely byly těžké, ale my spíše máme v hlavách výsledky, protože ty teď nejsou dobré. Nemá smysl se schovávat, jestli člověk hraje dobře nebo špatně. Prostě ty chyby tam jsou a soupeři to potrestají. Je příjemné hrát doma, ale bez fanoušků je to... Tohle je prostě strašná sezona...," řekl trenér Plzně Ladislav Čihák.

46. kolo hokejové extraligy:

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 4:2 (0:1, 4:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 27. Vildumetz (Weinhold, Vondráček), 32. Skuhravý (D. Mikyska, F. Novotný), 34. Skuhravý (Vondráček), 39. Flek (Kohout, Černoch) - 12. P. Straka (Kvasnička, Kodýtek), 26. Malát (Kodýtek, P. Straka). Rozhodčí: Hodek, Pražák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:6, Vráblík (Plzeň) 10 minut. Využití: 1:0. Bez diváků.

Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, Weinhold, Plutnar, D. Mikyska, Pulpán, Zábranský, Kowalczyk - Kohout, Černoch, Flek - T. Mikúš, Kulich, Hladonik - Vondráček, Skuhravý, Sapoušek - Osmík, Vildumetz, Redlich. Trenér: Pešout.

Plzeň: Frodl (34. Pavlát) - Čerešňák, Kvasnička, Kaňák, Budík, Jiříček, Vráblík, Houdek - Pour, P. Musil, Suchý - Malát, Kodýtek, P. Straka - Rob, Kracík, Kantner - Dočekal, F. Přikryl, M. Lang. Trenéri: Čihák.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články